Precies 1 jaar geleden ging bij mij de knop om. In verband met gezondheidsproblemen was mijn conditie gezakt tot het nulpunt en mijn gewicht gestegen naar 107 kilo. Na 3 operaties kon ik met mijn herstel beginnen. Maar ik dacht: hoe krijg je je lichaam in hemelsnaam in beweging?

Ik was na een rondje met de hond al doodmoe!! Via leefstijlcoach Laura ben ik begonnen met C9 om eerst maar eens van die suikerverslaving af te komen. Al snel waren de eerste kilo’s eraf. Dat werkte motiverend en Laura spoorde me aan om ook te gaan sporten. Mmm of ik daar nu echt zin in had… ik zag al die barbiepoppen alweer voor me in de sportschool. Gelukkig ken ik Maud die X-Fittt deed en goede resultaten haalde. Samen met mijn dochter Brenda heb ik de stap gezet.

Vorig jaar september heb ik mijn eerste ronde X-Fittt gedaan. De eerste ronde was ik ruim 10 kilo kwijt. Een leuke bijkomstigheid was dat ik sporten nog leuk ben ga vinden ook. Gezellig met een stel kanjers van meiden waren de 12 weken zo om. Wat hebben we gelachen, gevloekt, maar ook elkaar gesteund!! Maar ja, voor mij was het nog niet genoeg. In januari ben ik een tweede ronde X-Fittt gaan doen. Ook dit keer heb ik het goed kunnen volhouden met nog eens 6 kilo eraf en afgelopen zaterdag de eindrun van 5 km bijna fluitend gelopen. Wat een verschil met een jaar geleden!!

Bedankt alle begeleiders, Dave (die streng mijn dieetschema nakeek), mijn teamgenoten en vooral Laura die me aanspoorde om de uitdaging aan te gaan. Ik moet het nu op eigen kracht doen samen met Laura als leefstijlcoach, maar ik ga het volhouden!!