17759736_1838409516419727_8046007928066370594_nArnhem, 04-04-2017

Elst, Veenendaal en Rhenen hadden afgelopen zaterdag de primeur. Eind van de maand is het de beurt aan Castricum en Reusel om met X-Fittt van start te gaan. Er is bewust gekozen voor een pilot vorm. De allereerste X-Fittt ooit ging op 02-01-2015 van start in Arnhem. Inmiddels is het programma in Arnhem al 17 keer herhaalt. Maar iets wat lokaal succesvol is, geeft geen garantie om elders succesvol te zijn.

Om die reden is er gekozen voor een pilot. Vanuit X-Fittt willen wij eerst ervaring opdoen in andere gemeentes, tegen welke problemen lopen we aan? Wat kan er anders en wat kan er beter, en het allerbelangrijkste hoe ervaren de deelnemers het? Wat we vooral hebben gemerkt tijdens en rondom de start van de kick of is veel enthousiasme van de deelnemers. Ook hebben we gemerkt dat vanuit de bestaande X-Fittters die in Arnhem deelnemen of hebben deelgenomen veel interesse is in de andere gemeentes. De komende tijd gaan we dan ook onderzoeken hoe we de deelnemers meer met elkaar in contact kunnen brengen. Dit kan gemakkelijk via internet, maar andere leuke manieren waar wij aan denken is een jaarlijks sportevenement waarbij alle gemeentes die met X-Fittt werken uitgenodigd worden.

Eind april gaat er dus ook een pilot van start in Castricum en Reusel, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, opgeven kan via www.x-fittt.nl/aanmelden. Over 12 weken is het de bedoeling dat in Elst, Rhenen en Veenendaal de pilot een vervolg krijgt in de vorm van een regulier X-Fittt programma. Ook hier kan men zich al voor opgeven!

Dat de pilot veel heeft losgemaakt hebben wij wel gemerkt, inmiddels zijn er veel andere partijen geïnteresseerd geraakt om ook X-Fittt in hun gemeente te gaan aanbieden, zeker is dat in Nijmegen en Barneveld X-Fittt van start gaat, en op korte termijn zullen we nog een vijftal gemeentes bekendmaken waar ook X-Fittt van start gaat. Blijf dus allemaal onze site of facebook pagina volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.