Ruim 4 jaar geleden heb ik me bij Formupgrade aangemeld voor het programma X-Fittt. Ik woog toen 76,9 kg en dat is met mijn geringe 1.57 m nogal aan de stevige kant. Na X-Fittt en Leefstijlcoaching ben ik nu een jaar bezig met GLI. En met succes kan ik zeggen, want in totaal ben ik nu bijna 17 kg kwijt!

In de tussentijd heb ik helaas wel 2 maal een flinke terugval gehad (overlijden van mijn moeder en een echtscheiding), maar sinds een half jaar ben ik weer op de goede weg. Een weg die niet altijd even makkelijk was, maar ik heb Yvonne die altijd voor mij klaar staat. Dat ik er niet alleen voor sta, geeft me een lekker gevoel. Ik moet het natuurlijk wel zelf doen, want Yvonne heeft geen toverstafje waar ze mee kan zwaaien als het mij even tegen zit. Yvonne voelt mij goed aan en weet precies wanneer zij mij een aai over mijn bol of juist een dikke trap onder mijn hol moet geven! En dat is in mijn geval maar goed ook! Een leefstijlcoach die mij alleen maar naar de mond praat, wals ik zonder met mijn ogen te knipperen een paar keer per dag overheen en dat zou niet goed zijn. De gestelde doelen wil ik altijd wel halen en daarvoor zal ik zelf elke dag flink aan de bak moeten.

Naast het ruime aanbod aan trainingen die ik bijna dagelijks bij Formupgrade met veel plezier volg, heb ik in overleg met Yvonne nu ook wekelijks Personal Training. Floriano werd mijn P.T. en daar ben ik erg blij mee. Zoals elke vrouw heb ik “probleemzones”. Sinds mijn zwangerschap heb ik nogal last van stevige bovenarmen en dan druk ik mij nog zachtjes uit. Als ik een keer zwaai, zwaait heel Arnhem terug en de omliggende dorpjes doen ook vrolijk mee. En ik had geen kipfiletjes maar een heel plofkop onder mijn armen hangen. Ik kan blijven piepen dat ik het vervelend vindt, maar in één van de weinige heldere momenten die ik af en toe heb, heb ik besloten om er echt wat aan te doen. En daarom is Personal Training de ideale oplossing voor mij. Elke week heeft Floriano een work-out bedacht om mijn biceps en triceps flink te laten branden. Floriano is (net als alle andere trainers van FU) heel goed in zijn werk en weet precies hoe hij mij moet aanpakken. Hij stimuleert mij, haalt het beste in mij naar boven, duwt mij over mijn grenzen heen, heeft nul komma nul medelijden en accepteert geen gezeik. Jij wilt P.T., jij krijgt P.T. en dan zul je het weten ook!

Het resultaat is nu goed te zien en dat is een geweldige beloning voor al het harde werken. Floriano heeft mij ook geleerd om in de spiegel te kijken. Dat was iets wat ik niet graag deed en waar ik nu minder moeite mee heb. Dus aan alle lieve medewerkers van Formupgrade: 1.000.000 X bedankt toppertjes! Mede door jullie zit ik lekkerder in mijn vel én voel ik mezelf beter!”

Betty Letemahulu, 55 jaar Fotocredits: Katja Diroen Fotografie

Menu