Mijn naam is Bianca Spijker, en ik heb al jaren een haat-liefde verhouding met mijn weegschaal. Noem maar een dieet, en ik heb het geprobeerd. Ik viel wel af, maar ik hield het niet vol en kwam weer in mijn oude eetpatroon. Bovendien kwamen er altijd nog wel wat extra kilootjes bij. Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad, geen diëten meer, ze nemen me maar zoals ik ben. Maar eigenlijk was ik diep ongelukkig met mezelf. Afgelopen februari had ik een cursus van mijn werk, waar ik geconfronteerd werd met foto’s van mezelf. Ik schrok me rot, was ik dat? Ik besloot dat het niet langer meer zo kon, dit moest veranderen. Ik had al verschillende verhalen gehoord over x-fittt. Nog dezelfde avond heb ik me ingeschreven voor een traject.

De intake was ook weer confronterend. Het was slechter met me gesteld dan ik verwacht had. Toen begon de x-fittt met een 5 km loop. Voor mijn doen ging dit redelijk. Maar na afloop was ik helemaal kapot. Ook gelijk kennisgemaakt met mijn team. Ik had er zin in. De eerste weken waren pittig. Twee keer per week in teamverband sporten. Ik ging zelf nog een derde keer met mijn teammaatje Jolanda naar Spinbox. En in het weekend nog een keertje hardlopen. Met de voeding had ik geen probleem, was een kwestie van wennen. Het is je voedingspatroon aanpassen geen dieet. Zo ben ik in 12 weken 15 kilo afgevallen.
De keuze was gauw gemaakt: nog een rondje x-fittt. Ook dit keer weer een supergezellig team wat ook zeer gemotiveerd was. De kilo’s gingen iets langzamer dit keer. Maar toch 5 kilo eraf. Ik voel me super fit, en een ander mens. Ik heb zelfs de Arnhem Urban trail van 10 kilometer gelopen.
Ook heb ik door mijn succes andere mensen over de streep getrokken om mee te doen met x-fittt. Zo ook mijn collega Kelvin Harlé. Die is in 12 weken 25 kilo afgevallen en heeft ook de 10 kilometer Urban trail meegelopen. Ook hij gaat voor een tweede ronde.
Om een stok achter de deur te houden ga ik in januari voor een rondje x-fittt pro. Lekker blijven sporten en om de laatste kilootjes eraf te krijgen. Ik ben alle trainers van Formupgrade dankbaar voor de hulp, en de gezellige lessen. Ik kan iedereen die worstelt met zijn gewicht en wil afvallen een x-fittt traject aanraden.

Groetjes Bianca