Ik ben Carla Leenen, 54 jaar oud en al jaren veel te zwaar. Vroeger deed ik wel aan sport. Maar toen de kinderen klein waren (en dan heb ik het over 20 jaar geleden) kwam het er niet meer van. 1 jaar geleden ging bij mij de knop om. Ik woog 141 kilo en had een BMI van 55,1, en veel lichamelijke klachten. Ik heb een zoon Jelle Houben, die voedingsleer heeft gehad tijdens zijn opleiding tot fitnesstrainer en personal coach/trainer. Hij gaf mij tips over voeding en hij ging ook mee boodschappen doen zodat ik wist waar ik op moest letten.

Maar ik moest ook meer gaan bewegen. Ik besloot een goede hometrainer aan te schaffen en daar thuis op te gaan bewegen. Ik begon af te vallen en mijn conditie ging er op vooruit. Ik merkte dat ik steeds minder lichamelijke klachten had.

In september 2018, nadat ik 6 maanden bezig was op deze manier was ik onder de 100 kilo. Ik was dus inmiddels ruim 41 kilo kwijt. Ik werd getrakteerd op een gezonde lunch door mijn trotse zonen om deze mijlpaal te vieren. Mensen om me heen begonnen het meer en meer te zien. Ik kreeg veel complimenten van collega’s maar ook van mensen uit de omgeving,de supermarkt, bij de bakker enz enz. en dat stimuleerde om door te gaan.

Door mijn bezoek aan de fysio kwam ik automatisch bij Life Style Vitae binnen. De sfeer was warm en gemoedelijk. Mensen waren vriendelijk. Ik las er aanplakbiljetten en zag wat voor mogelijkheden er waren. Zo kwam ik bij Life Style Vitae terecht en werd daar op de X-fittt afslank cursus gewezen. Omdat ik merkte dat het afvallen na 6 maanden niet meer zo snel ging voor mijn gevoel, moest en zou ik een manier vinden om nog wat harder aan mijn gezondheid te gaan werken.

In december 2018 een heel fijn intakegesprek voor het X-fittt programma gehad met Dave Peeters van Life Style Vitae en ik heb me direct definitief ingeschreven. De cursus startte op 5 januari 2019 voor mij met een gewicht van 88,5 kilo met een BMI van 34,4. Ik was dus al van ver gekomen en had al het een en ander bereikt. (ik was inmiddels al 52,6 kilo kwijt). Wat ben ik blij dat ik deze keuze gemaakt heb! Ik ging 2 keer in de week meedoen in een groepsles, maakte kennis met verschillende soorten sport zoals bodyweighttraining, corepower, buikspier, maar ook bodypump, bootcamp, spinning, bodycombat, boksfit enz. Er was mogelijkheid tot feedback en sparren met een personal coach die er voor de hele groep was. Iedere dag vulde ik in mijn voedingsapp mijn eetpatroon in en daar kreeg ik nuttige feedback op.

Een onderdeel van het programma waren voeding, beweging en mentale fitheid themabijeenkomsten.  Hierin werd benadrukt hoe belangrijk het is dat je voldoende eet en eetmomenten hebt en dat je moet zorgen dat je voldoende calorieën binnen krijgt, zodat de lichaam niet in de reserve modus gaat. Eten om af te vallen dus. Wat waren de lezingen geweldig interessant. Wat doet bewegen met je lichaam, wat doet voeding met je lichaam en hoe werkt je brein. Ik merk dat mijn verschillende soorten brein toch wel regelmatig met elkaar vechten. Zegt mijn verstand: niet doen dan zegt mijn gevoel: och voor een keer is het niet zo erg. Of juist andersom. Je leert er zoveel van.

Ik heb een administratief beroep en zit dus continu achter mijn bureau. Door de lezingen heb ik geleerd dat ik 3 beweegmomenten per dag in moet bouwen. Dus sta ik nu eerder op en voor ik ga werken fiets ik 13 km op de hometrainer. In mijn lunchpauze probeer ik 20 minuten te wandelen en als ik thuis kom, fiets ik nog eens 13 km op mijn hometrainer. Zo zijn de beweegmomenten goed verdeeld.

Ik ben nu 12 weken verder. Het X-fittt programma is afgelopen en ik ben tijdens dit programma nog maar liefst 15,4 kilo afgevallen. Maar wat nog het mooiste van alles is: Ik ben erachter gekomen dat ik het sporten geweldig leuk vind. Dit had ik van te voren nooit kunnen bedenken. Ik dacht altijd dat sporten niets voor mij was. Toch wel dus! Ik krijg er energie van en kan mijn hoofd leegmaken en ik verbrand er dus de nodige calorieën. Mijn conditie is nog meer vooruit gegaan. Spiertraining is leuk, cardiotraining bouwde ik op. Was ik in het begin na 10 minuten crosstrainer moe in mijn benen, nu sta ik er makkelijk 45 minuten op en is mijn streven 5 kilometer op de crosstrainer de bewegen. Zelfs de loopband begin ik leuk te vinden. Ik zit ook strakker in mijn vel. Mijn einddoel komt steeds dichter bij.

Van maat 54/56 naar maat 40/42, dit had ik nooit kunnen bedenken. Bovendien liep ik meestal in zwarte kleding rond. Nou die kleur hangt nu niet meer in mijn kast.

Even nog wat cijfers op een rijtje:

datum gewicht bmi taille omvang
Start leefstijlswitch 16-3-2018 141,1 55,1
16-9-2018 99,6 38,9
Start X Fitt 5-1-2019 88,5 34,4 107 cm
16-2-2019 80,4 31,4
31-3-2019 73,2 28,4 89 cm
Totaal -67,9 kilo Tijdens X-fitt -18 cm

De eindmeting van X-fittt gaf ook nog aan dat mijn bloeddruk mooi gedaald was. Was die bij de start nog 164/92 na 12 weken was mijn bloeddruk 122/78.

Voor iedereen die twijfelt, ik kan jullie dit programma echt aanraden! Een super programma, met super trainers/coaches. Ik wil ook iedereen die mij gesteund, gemotiveerd en gestimuleerd heeft bedanken.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal heb laten zien dat het mogelijk is om de knop om zetten!!!!

Door het X-fittt programma wordt afvallen en sporten leuk!!!