“Het is half augustus 2019 als ik na jaren begin met sporten na aanleiding van een advertentie op Facebook, een advertentie waarin ik met de gelrepas een jaar lang gratis kan sporten. Leuk hoor, 2x per week onder begeleiding van een sportcoach je oefeningen doen. Het doel is en was om gewicht te verliezen, lukte niet echt goed.

Januari 2020 wederom een advertentie op Facebook om gewicht kwijt te raken op een gezonde en verantwoorde wijze onder het bezielend oog van een leefstijlcoach in combinatie met gezonde voeding en sporten(X-Fittt). Een afspraak gemaakt voor wat meer info en het blijkt dat het voor mij perfect zou zijn als de zorgverzekeraar mee kan betalen aan de coaching, een verwijzing van de huisarts was in no time geregeld en wederom een afspraak voor de intake.

15 Feb 2020 de start van het X-Fittt programma, de weegschaal geeft aan dat ik iets moet doen, ik weeg 120 kilo schoon aan de haak. Voeding valt me tegen, veel fruit en groente wat min of meer verplicht is per dag, goede voeding wat je dagelijks moet bijhouden. Kwark bv was nou niet bepaald iets wat ik lekker vind maar staat wel op het programma, evenals magere yoghurt……eigenlijk alles met mager. Jonge kaas op brood hoe lekker is dat….groot kruis doorheen, past niet in het programma.

Stilletjes vraag ik me af waar ik aan begonnen ben, een gebakken visje op de markt is heerlijk, maar veel te zout en te vet, maar we gaan het toch eens proberen.

15 April en we zijn 3 maanden onderweg, om te zeggen dat de kilo’s er vanzelf afvliegen gaat te ver, je moet er wel wat voor doen, maar ik ben zo goed als 10 kilo kwijt in 3 maanden en dat is goed te zien als ik 2 foto’s naast elkaar leg. 1 vlak voor de start en 1 actuele en jeetje wat een verschil. Dat motiveert me om door te gaan, veel groente en fruit inclusief de kwark en alle andere magere producten is een kwestie van wennen, kwark is zelfs lekker.

Moet zeggen dat ik ook weleens iets eet wat niet op de lijst staat en denk dan aan de BBQ waar je weer hard voor moet werken om het er af eten krijgen, maar je mag ook weleens even gewoon genieten van de dingen die lekker zijn…en daar is niets mis mee.

Eind juli 2020 en ik ben 18 kilo kwijt, iets waar ik zo verrekte trots op ben, iets waar ik zoveel complimenten voor krijg, iets waar ik me zo goed bij voel, voel me zelfs een stuk magerder, buikje is weg, permanent weg. Ik had het zonder de hulp van Kim de leefstijlcoach niet gekund, ondanks alle tips en trucjes moet je het wel zelf doen, “jij kan trots op jezelf zijn want jij hebt het gedaan en niet iemand anders, maar alleen JIJ” ik zeg dat weleens tegen mezelf als ik even een keer geen zin heb om te sporten, maar eenmaal in de gym voel ik me heel voldaan.

De trots op wat ik gedaan heb is me zoveel waard!”