“Hallo allemaal, Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Jessica, 46 jaar, echtgenote van Danny en moeder van Marlon(18) en Quinty(11). Doordat ik al jaren niet lekker in mijn vel zat, en dit eind 2018 zo erg werd ben ik naar mijn huisarts gegaan met het vermoede dat ik slaapapneu had. Zij stuurde mij gelijk door naar het slaapapneu centrum in Velp en daar werd mijn vermoede bevestigd.
Er kunnen meerdere oorzaken voor zijn en 1 daarvan is overgewicht, en dat heb ik zeker. Tot mijn 17de had ik een gezond gewicht, maar naar maten de jaren verstreken kwamen de kilo’s erbij.
Via Facebook zag ik regelmatig het GLI programma van Formupgrade voorbij komen en besloot ik om een intake gesprek aan te vragen. Naast de voeding die ik moest veranderen werd er ook verwacht dat ik minimaal 3x in de week zou gaan sporten. Dat was in het begin best pittig en ik heb ook de nodige spierpijn gehad.
Maar nu ik dit 8 maanden doe voel ik me veel beter, ik merk dat mijn conditie beter is geworden en dat ik minder vaak pijn aan mijn knieën heb. Ook zijn er al aardig wat kilo’s af waar ik natuurlijk heel blij mee ben.
Wel heb ik soms moeite met mijn dieet als er een feestje is, dan neem ik iets lekkers maar ik denk er wel bij na wat ik dan eet, dat was voorheen wel anders moet ik zeggen. Waar ik nu ook wel een beetje van baal is dat het afvallen op dit moment niet zo hard meer gaat, maar door de gesprekken met mijn leefstijlcoach weet ik dat dit normaal is en dat ik door moet zetten. Ook de tips die ik meekrijg van Steven zijn heel nuttig.
Het is echt een goede stimulans om te weten dat je met al je vragen bij iemand terecht kan, anders was ik denk ik niet zover gekomen als dat ik nu ben. Al met al gaat het met mijn gezondheid vooruit en zit ik beter in mijn vel. Ik ben er nog niet maar het gaat de goede kant op. Ik ben blij dat ik besloten heb om aan het GLI traject deel te nemen.”