Op 16 september 2019 is Joyce gestart met het GLI programma bij Formupgrade. Ze kreeg de vraag van een vriendin om samen te starten met het GLI programma. Na even nadenken besloot ze te starten, mede ook omdat de bloeddruk veel te hoog was en op dat moment deed ze niks aan sport. Na meerdere afvalpogingen toch de stap genomen om het nog 1 keer te proberen, maar hier was ze eigenlijk zonder hoop in gestapt.

‘’Ik ben mijn hele leven lang al aan het vechten tegen overgewicht, waardoor ik er zelf weinig vertrouwen in had. Na 3 weken was ik al 7 kilo afgevallen en mede hierdoor kreeg ik veel vertrouwen dat dit zou gaan werken. Ik heb het nooit gezien als een dieet, maar meer als een aanpassing in mijn leefstijl. Belangrijk is wel dat die knop echt omgaat, want dat heeft ervoor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben. Als je met die instelling (‘’ik ben niet op dieet, ik eet gewoon anders’’) aan de slag gaat, dan is het super goed vol te houden.

Ook het sporten in groepsverband is een uitkomst voor mij. Ik ben niet sterk genoeg om zelfstandig 1 uur te gaan sporten, daarom is dit ideaal. Ik kies zelf mijn sportmomenten uit en volg wekelijks verschillende groepslessen. Doordat de trainer je uitdaagt en de mede-sporters, haal ik altijd het uiterste uit mezelf.

De begeleiding bij Yvonne is geweldig. Super fijn. Ik vind het fijn dat ze mij altijd op een positieve manier benaderd. Wanneer ik bijvoorbeeld de fout in ben gegaan, wordt ik niet gestraft maar dan bespreken we hoe ik het anders had kunnen doen. Hierdoor ga ik zelf ook beter en anders kijken, waardoor ik niet snel dezelfde fout nog een keer maak.

Ondertussen 1 jaar later, ik voel me veel sterker en heb meer zelfvertrouwen. Ik sta nu op het punt dat ik weet van mezelf dat ik het nooit meer zover laat komen. Wanneer ik 2 kilo aankom, dan kan ik direct de knop weer omzetten om de kilo’s er weer af te krijgen. Ik sta veel sterker in mijn schoenen om dit ook daadwerkelijk te doen. Ook mijn conditie is flink verbeterd (van zwak naar uitmuntend).Ik ben super trots op mezelf, want uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Twijfel je? Dan is het echt het proberen waard! Het is echt een leefstijl verandering!’’

Resultaten september 2019
Gewicht: 115,3 kg
Vetpercentage: 44,4%
Buikomtrek: 121,5 cm

Resultaten juli 2020
Gewicht: 76,8 kg (-38,5 kg)
Vetpercentage: 34,9% (-9,5%)
Buikomtrek: 95 cm (-26 cm)