“Fit is not a destination, it is a way of life”

Het was juni 2017, bijna een half jaar na mijn eerste bevalling. Ik was voor de zwangerschap al met mijn overgewicht bezig maar nu was ik nog eens 10 kg zwaarder. Toen kwam voor mij dat moment van besef. Ik moet hier wat aan doen.

Hoe ga ik dit aanpakken? Niet weer een (crash)dieet.

X-fittt was toen ontzettend populair aan het worden en werd ook door Physique aangeboden. Maar ik wilde nog steeds alcohol drinken als ik naar Vitesse zou gaan, en ik wilde zeker niet weer tegen mijn omgeving hoeven zeggen dat ik weer es aan het lijnen ben en mezelf verbijten op allerlei gelegenheden.

Voordat ik besloot om mee te doen, besloot ik eerst met Scout te praten als voedingscoach. Ik wilde niet persee veel kilo’s in korte tijd verliezen maar een gezonde leefstijl, die vol te houden is voor altijd. De titel van dit verhaal zegt het al, ik las het op de muur in de zaal en dacht meteen. Ja! helemaal mee eens!

Sporten

Dankzij X-fittt leerde ik 2 fantastische dames kennen waarbij het sporten weer in mijn ritme kwam en waarbij we elke avond zoveel lol hadden in het sporten. We hebben 2 rondes X-fitt met z’n 3en gedaan en dat was een goede opstap om weer fanatiek door te gaan. Ik heb altijd van sporten gehouden dus dit gedeelte had ik snel weer opgepakt. Ik stel nu om de paar maanden een hoog sportief doel in voor mezelf, waarvoor je echt moet trainen (hardloopwedstrijden of obstacle runs). Elke 6 weken laat ik Oscar een schema maken waarbij hij mij helpt dit doel te halen. Zo blijf ik gemotiveerd om te sporten.

Voeding

Scout is als voedingscoach echt een topper! Zonder haar was me dit niet gelukt. Zij heeft me streng, maar volgens mijn eigen wensen begeleid en doet dat nog steeds. Ze heeft me bewust gemaakt van wat ik kan eten en wat bepaalde keuzes met je lichaam doen.

Als ik ‘faal’ in gezond eten of een vreetbui heb, begin ik de volgende dag gewoon opnieuw. Ik blijf er niet in hangen en zie de dag erna als een nieuwe frisse start. Dit heb ik soms wel meerdere keren per week.
Zo plan ik in het begin van elke week de momentjes in mijn hoofd in wanneer ik niet-gezond wil doen zodat ik het onder controle heb. Als je er maar voor zorgt dat je de andere dagen gezond genoeg bezig bent om de niet-gezonde dagen te compenseren.

Resultaat

Ik ben heeeeeel langzaam kilo’s verloren, zonder te diëten, precies wat ik wilde. Ik heb nu een gezond gewicht bereikt en begin nu na anderhalf jaar pas te wennen aan deze levensstijl. In mijn hoofd ben ik er nog lang niet maar ondertussen geniet ik wel van het feit dat ik lichter ben, ik ben fit en zit lekkerder in mijn vel. Als je echt wil, lukt het je!