Van Bourgondisch naar gezond

In december 2017 is bij mij de diagnose “hoge bloeddruk” vastgesteld.

Na 45 jaar een heerlijk bourgondisch leven, vol lekker ongezond eten en onvoldoende beweging , stond ik voor een keus. De doktersassistent gaf aan dat ik mijn leven lang vast zou zitten aan de hoge bloeddrukpillen. Dat was iets wat ik niet wilde…Ik ben direct “iets” gezonder gaan eten maar merkte dat het me niet snel genoeg ging. Veel succesverhalen gehoord over x-fittt en besloten me op te geven voor de sessie van september 2018.

Zo gezegd, zo gedaan. Op 15 september van start gegaan met de 5 kilometer, daarna 2 x per week sporten met de x-fittt groep en 1 en/of 2 x per week getraind met de smallgroup. Daarnaast behoorlijk strak gehouden aan het voedingsadvies en zelfbewust geworden van de kcal. Bij de eerste weging meteen een klapper gemaakt van -3.2 kilo, dat motiveert.

Het was goed vol te houden, zelfs voor iemand die alles at… wat en wanneer zij dat wilde…een bourgondiër…Ik merk nu dat lekker ongezond eten voor mij veel minder belangrijk is geworden.

Wel enorm belangrijk: tijdig, op tijd eten 9.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 18.00 uur, daarna niets meer. Met een mooi resultaat afgesloten: -16,7 kilo lichter en -11cm taille.

GEEN bloeddrukpillen meer!

Al die aanmoedigingen en complimenten uit mijn omgeving van collega’s, vrienden en familie waren ook een grote motivator. Dank aan allen daarvoor!

Nu mag ik het helemaal zelf gaan doen…ik ga nog lekker even door…Dus mocht je nog twijfels hebben dan moet bovenstaande je toch over de streep kunnen trekken…Als ik het kan, kun jij het zeker! En vergeet niet: Een dag niet (goed) gegeten is een dag niet verbrand…Keep the fire burning!!

Groetjes Patricia