In het verleden was ik een behoorlijk actieve sporter en deed aan wielrennen, schaatsen, hardlopen en voetballen. Begin april 2018 voelde ik mij niet meer “fit” (dik, futloos, ontevreden over mijn lijf en beperkt in beweging). Ik kon geen kilometer meer wandelen zonder enkele keren te pauzeren vanwege pijn in mijn onderrug. De aanleiding hiervoor was de combinatie van een eerdere burn-out, een drukke baan en een pittige studie waardoor ik geen ruimte meer nam voor sporten en een ongezonde leefstijl. Kortom ik had mijn levenskwaliteit sterk verwaarloosd.

De dringende aanbeveling van mijn huisarts “meer bewegen en minder eten” heb ik mij zeer ter harte genomen en besefte dat ik dat niet alleen kon. Op advies van een goede vriendin, die eerder al had deelgenomen aan X-Fittt, kwam ik terecht bij Ton Seegers van “MIJN bewegingscentrum” in Doetinchem. Ik begon direct met sporten en minder eten en wilde deelnemen aan de volgende ronde van X-Fittt. Ik woog op dat moment 118 kg.

Bij de intake van X-Fittt was mijn hoofddoel weer fit te worden en het plezier in sporten weer terug krijgen. Dat ik zou afvallen zou mooi meegenomen zijn. Voordat de volgende ronde van X-Fittt was gestart begon ik alvast 2x per week MIJN bewegingscentrum te sporten. Daarnaast begon ik weer fanatiek met wielrennen en hardlopen. Mijn vrouw Esther besloot op dat moment ook om mee te doen aan X-Fittt (zie foto). Dat was voor mij een enorme stimulans, omdat je samen je meer bereikt dan alleen. De eerste weken vlogen de kilo’s er af en zelfs tijdens de zomervakantie (met weegschaal in de koffer) ging het gewoon door.

Aan het einde van de 12 weken X-Fittt (eind augustus 2018) voelde ik mij weer véél fitter. Ik kan nu weer met redelijk gemak een rondje van 10 kilometer (zonder pauze) hardlopen en voetbal weer met jonge garde mee. Ik ben ongeveer 24 kg afgevallen. Dat was voor mij een mooie bijvangst. Het moeilijkst na het X-Fittt traject is dit gewicht te houden en zeker niet meer aan te komen. Dus: blijven opletten wat je eet en drinkt en vooral blijven sporten!

Mijn X-Fittt ervaring: Minder eten betekent dat je het levenspatroon moet aanpassen en dit de rest van je leven moet doorzetten. Voor mij geldt niet dat ik dingen niet MAG eten, maar dat ik dingen niet WIL eten. Deze denkwijze maakt het verschil voor de motivatie bij het veranderen van je levenspatroon en het slagen van dit X-Fittt traject.

Veel succes bij de grote omslag in je leven . . .X-Fittt !!!

 — : trots bij MIJN Bewegingscentrum 

Groetjes Rudy