Tom is één van deelnemers van de laatste ronde X-FITTT. Deze laatste ronde was héél succesvol voor alle deelnemers. Tom wilde graag zijn proces met ons delen.

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Tom, ik ben 28 jaar en ben samen met mijn vriendin woonachtig in Gaanderen. Op het moment ben ik werkzaam als verkoper en adviseur van reizen. Een beroep waar ik een vrij groot deel van de dag zit. De beweging die ik dagelijks nodig had moest ik dan voornamelijk ’s avonds doen. Echter had ik hier niet de motivatie voor.

Toen ik bij mijn schoonvader, hardloopinstructeur bij MIJN Bewegingscentrum, kenbaar maakte dat ik wel weer eens iets aan sport wilde gaan doen en aan mijn gezondheid wilde werken, bracht hij me in contact met Ton, eigenaar en trainer bij MIJN Bewegingscentrum. Ik heb al wel eens eerder een poging gedaan om af te vallen of om een sport op te pakken. Echter bracht dit niet het gewenste resultaat met als gevolg dat ik niet af viel en nog minder plezier aan sport beleefde.

Samen met Ton heb ik om tafel gezeten en hij vertelde me over het X-FITTT programma. Een programma waar je in 12 weken in een klein groepje, onder begeleiding, werkt aan een gezonder en fitter lichaam. Dit klonk erg goed en er werden haalbare doelen gesteld. Aanvankelijk zou ik starten in de groep van september 2018. Door een studiereis die ik moest maken en een aantal andere verplichtingen zou ik veel trainingen missen. Ik heb toen in overleg met Ton besloten om te starten in de groep van januari. Ik heb in m’n agenda toen alle woensdagavonden en vrijdagavonden vrij gehouden.

Het X-FITTT programma begon met een meting waarbij gelet werd op onder andere gewicht, vet massa en buikomvang. Ook hebben we een conditietest gedaan waarbij we 5 kilometer moesten (hard)lopen. Die 5 kilometer heb ik niet volledig kunnen hardlopen omdat m’n conditie te slecht was.

In de weken daarna gingen we aan de slag met sporten en middels het bijhouden van een online voedingsdagboek werd er gelet op onze voeding. Er word binnen het X-FITTT programma 2 keer per week een gezamenlijke training aangeboden. Deze bestaan uit een deel cardio oefeningen en een deel kracht oefeningen. Mocht je een keer de groepstraining niet bij kunnen wonen, dan kun je vaak op een andere dag nog even op eigen gelegenheid sporten bij MIJN Bewegingscentrum.

Resultaten werden snel zichtbaar. Ik viel af en ik voelde me fitter. Familie, vrienden en collega’s merkte op dat ik er beter en slanker uit begon te zien. Ik stelde zelfs al eens gekscherend voor aan m’n zusje om samen een trailrun te lopen. Deze hebben we ook uiteindelijk samen gelopen. Ik heb de volledige trailrun kunnen hardlopen.

Na 12 weken trainen ben ik 15,1 kilo afgevallen. Een mooi resultaat. Ik voel me fitter en heb meer conditie. Ik heb zelfs meer plezier gekregen in sport. Ik heb mijn uiteindelijke doel nog niet bereikt maar ook hier biedt MIJN Bewegingscentrum mogelijkheden. In mijn geval betekent dat dat ik nog een aantal maanden kan blijven sporten bij MIJN Bewegingscentrum. Wil je meer weten over mijn traject en bevindingen van het X-FITTT programma en MIJN Bewegingscentrum, stuur gerust een berichtje.

Met vriendelijke groet,
Tom