22ste editie gaat in januari van start!

3 januari 2015 startte de eerste officiële X-FITTT ronde in Arnhem. Op 6 januari 2018 start alweer de 22ste editie in Arnhem. Inmiddels hebben duizenden Arnhemmers deelgenomen aan het succesvolle leefstijlprogramma. Dat X-FITTT nog lang niet over zijn hoogtepunt heen is bewijzen de vele aanmeldingen voor januari 2018, inmiddels staat de teller alweer op ruim 80 aanmeldingen terwijl er slechts plek is voor 100 deelnemers voor de reguliere variant, maar ook voor X-FITTT PRO, X-FITTT kids en X-FITTT diabetes stromen de aanmeldingen binnen.

IMG_3337

Nieuwe focus komende maanden:

Waar we de komende maanden nog meer de aandacht op gaan leggen is het nazorg traject. Ook de samenstelling van de groepen. Zo is het groepsproces een belangrijk aspect in het traject, de groep kan je opbeuren, motiveren en coachen. Maar ook is het wel eens voorgekomen dat juist het tegenovergestelde gebeurde. Groepen die elkaar niet verder hielpen, maar juist demotiveerden. Achter de schermen is vooral aan dat probleem gewerkt, net zoals aan het nazorg traject vertelt Dave van der Kamp projectleider X-FITTT en winnaar van de biggest Loser in 2014.

 

Winnaar biggest loser

Voor Dave zijn de afgelopen 3 jaar voorbij gevlogen. Van een leven in anonimiteit naar een leven volop in de spotlights. Dit is niet altijd makkelijk geweest vertelt Dave, ook ik heb mijn momenten gehad de afgelopen jaren. Ook ik heb momenten gekend dat ik gedemotiveerd was om voldoende te bewegen of mij aan de juiste voeding te houden. Een eetverslaving is een blijvend probleem, echter is het belangrijkste dat je niet anderen de schuld geeft maar kritisch naar jezelf kijkt. In contact blijven met je trainers, coaches en andere begeleiders vanuit X-FITTT is van groot belang. De leefstijlcoach is essentieel in het vasthouden van je nieuwe leefstijl. Ook ik kan niet zonder een leefstijlcoach.

Naast het verbeteren van de nazorg, het samenstellen van de groepen zal X-FITTT zich  ook meer gaan richten op het door ontwikkelen van het mentale aspect.

b2952f23b85667e2362b644021abd868

Blijven door ontwikkelen

Door ontwikkelen is essentieel vertelt X-FITTT eigenaar Thomas Verheij. De lat leggen we steeds hoger, dat moet ook. In het begin accepteren deelnemers nog beginners fouten maar naarmate het programma bekender wordt en er meer ervaring komt moet het niveau ook omhoog. Verheij heeft de afgelopen jaren goed de markt verkend. Er is steeds meer te vinden op het gebied van leefstijlprogramma’s. Wat deelnemers nog wel eens vergeten is dat één van onze doelstellingen is een betaalbaar en laagdrempelig programma aanbieden wat voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Veel vergelijkbare programma’s zijn 2 tot 3 keer zo prijzig waardoor er ook meer individuele begeleiding geboden kan worden, dat neemt niet weg dat wij er alles aan doen om deelnemers het gevoel te geven dat we zoveel mogelijk individuele begeleiding bieden, maar uiteindelijk blijft vooral het groepsproces van groot belang. Dat het X-FITTT succes uiteindelijk zo groot is geworden verbaasd Verheij niet. Als bestuurslid van de brancheorganisatie NL Actief kent Verheij de branche door en door. Teveel sportscholen richten zich nog steeds op fitte en sportieve mensen. Wanneer mensen met overgewicht, een matige conditie of met lichamelijke beperkingen zich aanmelden is het onmogelijk dat ze direct kunnen instromen in een regulier aanbod. Samen in een groep starten met groepsgenoten en met deskundige begeleiding is een voorwaarde om tot een succes te komen.

 

90% na X-FITTT gaat door met sporten:

Vorig jaar waren de resultaten na 12 weken erg goed. 90% van de deelnemers ging na 12 weken X-FITTT verder met bewegen. Als je dat vergelijkt met het percentage wat zich landelijk inschrijft op 1 januari bij de sportschool doen we het bijzonder goed. Uit landelijk onderzoek blijkt dat van de mensen die zich op 1 januari inschrijven na 2 maanden nog maar 20% sport en na 12 maanden sport nog maar 5%!!! Genoeg reden om in januari niet zelfstandig aan de slag te gaan, maar juist met behulp van X-FITTT je doelstellingen nu eens wel te behalen!