We zijn blij te kunnen melden dat EFAA en Start2Move, de twee grootste en belangrijkste Fit!vak/NLActief erkende opleidingscentra van Nederland, starten met de opleiding tot X-Fittt Projectleider.  Het aanbieden van de opleiding is een goede manier om voldoende kwaliteit te waarborgen van de uitvoering van het X-Fittt programma.

Meer informatie over de opleiding, startdata en locaties vind je op https://www.start2move.nl/x-fittt-projectleider

Mede X-Fittt oprichter Thomas Verheij : “Door de groei is X-Fittt in staat om steeds meer mensen te helpen om af te vallen en om een gezonde leefstijl aan te leren. Met een eigen opleiding zorgen wij ervoor dat elke deelnemer verzekerd is van de hoge kwaliteit van X-Fittt. Het maakt geen verschil in welke stad of dorp iemand aan X-Fittt deelneemt. Wij zijn vereerd met de samenwerking met de twee grootste opleiders in ons vakgebied.”  

EFAA directeur John van Heel: “Bewegen is natuurlijk cruciaal voor een goede gezondheid, echter voeding speelt minimaal een even belangrijke rol. Des te meer in onze samenleving, waarin meer dan de helft van de mensen lijdt aan overgewicht. Voor de gecombineerde leefstijl interventie X-Fittt zien wij een grote toekomst. Goed opgeleide instructeurs zijn cruciaal om de kwaliteit te kunnen waarborgen”.  

De samenwerking tussen de twee toonaangevendste opleidingsinstituten is bijzonder te noemen. Directeur Jelmer Siemons van Start2Move: “Het is uniek dat wij met elkaar samenwerken. Het zorgt ervoor dat de X-Fittt instructeursopleiding snel en goed bereikbaar is voor fitness-, preventie- en beweegcentra in heel Nederland.

Het programma X-Fittt krijgt steeds meer voet aan de grond. Eind 2017 werd het succesvolle Arnhemse programma uitgerold in een tiental andere steden van het land. Begin maart 2018 staat de teller al op zo’n 30 centra die het programma aanbieden en ook de komende maanden is de verwachting dat er weer tientallen plaatsen in Nederland bijkomen. Doelstelling van X-Fittt is om eind 2018 op zo’n 100 plekken in Nederland het programma aan te bieden.

X-Fittt heeft zijn succes mede te danken aan voormalig Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp (SBS 6). Dave woog ooit 200kg en won het programma op tv. Vervolgens zette hij zich in om anderen mensen met overgewicht te helpen aan een gezonde leefstijl. Sinds 2015 hebben er al ruim 3.000 mensen deelgenomen aan X-Fittt. Inmiddels heeft de universiteit van Wageningen onderzoek gedaan naar de werkwijze en deze is effectief aangetoond.