X-Fittt: het meest succesvolle afslankprogramma van nederland

X-Fittt is dé gecombineerde leefstijl interventie om op een verantwoorde wijze in een korte periode veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding.

Geschiedenis

In 2010 heeft huidige eigenaar Thomas Verheij samen met zijn vader Formupgrade in Arnhem opgericht. Zijn vader was huisarts en fanatiek wielrenner. In 2011 is hij overleden aan de ziekte van Kahler. Het huidige Formupgrade werkt nog altijd vanuit zijn visie: Bewegen is het medicijn. Inmiddels heeft Formupgrade 3 locaties.

Ontstaan X-Fittt

Het programma X-FITTT is eind 2014 opgezet, eigenlijk noodgedwongen. Formupgrade had zo’n 200 sporters die via de verzekering (Menzis) deelnamen aan beweegprogramma’s. Dit waren mensen met diabetes, copd, CVRM en kinderen met overgewicht. Tot 31-12-2014 werden deze programma’s vergoed. Menzis is toen gestopt met het vergoeden van deze programma’s. Als reden werd opgegeven dat de investering vanuit de verzekering niet opwoog tegen de besparing en de resultaten die men landelijk zag. Formupgrade heeft toen het programma doorontwikkeld, met de input van Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp en de naam X-Fittt gegeven. De vroegere beweegprogramma’s waren vooral gericht op mensen die al ziek zijn. X-Fittt is vooral gericht op de mensen die nog niet ziek zijn, maar die door hun overgewicht, een inactieve leefstijl en ongezonde leefgewoonten grote kans maken om uiteindelijk ook chronisch ziek te worden.

Kwaliteit

X-Fittt is een programma dat is opgesteld door professionals in nauwe samenwerking met mensen met overgewicht of ervaring met overgewicht. Fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches van Formupgrade. Met behulp van het KennisCentrum Sport, Menzis en het ministerie van VWS. En met Dave van der Kamp, de winnaar van het TV-programma The Biggest Loser.

Hierdoor is X-Fittt zowel theoretisch goed onderbouwd als zeer geschikt voor in de praktijk. Sinds de start in 2014 hebben duizenden mensen deelgenomen aan X-Fittt. In Arnhem, maar ook bij fitness- en beweegcentra in heel Nederland.

Deelnemers aan X-Fittt behalen goede resultaten. In 12 weken raken zij gemiddeld veel kilo’s kwijt, raken zij gemiddeld centimeters buikomvang kwijt en realiseren zij gemiddeld een forse daling van hun vet percentage. De Universiteit Wageningen doet een meerjarig onderzoek naar de effecten van X-Fittt bij bepaalde doelgroepen. Voor verzekeraar Menzis een reden met met X-Fittt samen te werken. X-Fittt voert vergelijkbaar overleg met andere grote ziektekostenverzekeraars zoals CZ, VGZ en ONVZ.

Aantoonbare resultaten

Veel deelnemers delen hun succesvolle resultaten met X-Fittt, onder andere op Facebook. Daarnaast wordt er met grote regelmaat in de media aandacht besteed aan X-Fittt. Hieronder een aantal voorbeelden:

Meest gestelde vragen

Wordt X-Fittt vergoed door de zorgverzekeraar?
Is X-Fittt geschikt voor mij?
Hoe bereken ik mijn BMI?
Moet ik na afloop mijn X-Fittt abonnement opzeggen?
Zit ik nadat X-Fittt is afgelopen nog aan een abonnement vast?
Waarom wordt er gebruik gemaakt van een BMI grens?
Wat gebeurt er als ik geblesseerd raak tijdens X-Fittt?
Waarom is de combinatie van sport en voeding belangrijk?
Waarom mag ik bepaalde voedingsproducten niet eten?
Waarom staan er bepaalde ‘gezonde’ producten niet op de voedingslijst?
Wat moet ik doen als ik niet bij de X-Fittt les aanwezig kan zijn?
Ik kan op zaterdag niet naar het weeg moment komen, hoe moet ik dit oplossen?
Waarom verschilt het gewichtsverlies per persoon?
Waarom vallen mannen over het algemeen sneller af dan vrouwen?
Wat kan ik na X-Fittt doen om mijn nieuwe leefstijl vast te houden?
Wordt X-Fittt vergoed door de zorgverzekeraar?

Momenteel wordt X-Fittt nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. We zijn hard aan het werk om X-Fittt in het basispakket van de zorgverzekeraar te krijgen. Dit is echter nog niet het geval. Wel krijgt u 40% korting indien u in de gemeente Arnhem woont en een Gelrepas heeft. Dit kunt aangeven bij het aanmelden op de site bij overige opmerkingen.

Is X-Fittt geschikt voor mij?

Veel mensen vinden het moeilijk om af te vallen. Bij X-Fittt wordt veel ondersteuning geboden door onder andere persoonlijke begeleiding. Ook het sporten in groepsverband zorgt ervoor dat iedereen elkaar motiveert. Als u op een leuke, gezellige en verantwoorde manier wil afvallen is X-Fittt zeker wat voor u.

Hoe bereken ik mijn BMI?

Door gebruik te maken van onze BMI calculator, deze vind je HIER!

Moet ik na afloop mijn X-Fittt abonnement opzeggen?

Nee, het abonnement voor X-Fittt loopt automatisch af. Tenzij u ervoor kiest om bijvoorbeeld recreatief te sporten bij het beweegcentrum.

Zit ik nadat X-Fittt is afgelopen nog aan een abonnement vast?

Nee, we raden u wel aan om een abonnement te nemen of gebruik te maken van één van de nazorgtrajecten om de kans op terugval na X-Fittt te verminderen.

Waarom wordt er gebruik gemaakt van een BMI grens?

De BMI grens is opgesteld zodat er mensen in de X-Fittt groepen zitten die tegen dezelfde problemen aanlopen en elkaar daar in kunnen steunen.

Wat gebeurt er als ik geblesseerd raak tijdens X-Fittt?

Eén van de grootste rolmodellen van X-Fittt heeft te maken gehad met een blessure. Hij raakte in de eerste weken van X-Fittt geblesseerd en trainde afzonderlijk van de groep met de fysiotherapeut. Hierdoor heeft hij alsnog een heel mooi resultaat behaald. Het is dus zeker mogelijk om met een blessure mee te doen. In overleg met de fysiotherapeut zal bekeken worden welke oefeningen wel en niet gedaan kunnen worden.

Waarom is de combinatie van sport en voeding belangrijk?

Een combinatie zorgt voor een sneller en beter resultaat. Ook merken wij dat wanneer het sporten goed gaat, het met de voeding ook veel beter gaat. Dit heeft weer met extra motivatie te maken. Tijdens het sporten behaalt u weer andere resultaten denk aan conditie, spierkracht en lenigheid.

Waarom mag ik bepaalde voedingsproducten niet eten?

Het voedingsschema is zo opgesteld dat er bepaalde keuzes zijn, waarin resultaat gegarandeerd is. Wanneer iedereen andere producten gaat kiezen/nemen, dan kan het zijn dat de resultaten veranderen en dan is het niet meer te organiseren voor het team van X-Fittt. Mede doordat het team van X-Fittt iedere dag feedback geeft op de voedingslijsten.

Waarom staan er bepaalde ‘gezonde’ producten niet op de voedingslijst?

Bij X-Fittt gaat u terug naar de basis van voeding en houden we strakke richtlijnen aan. Op deze manier wordt de deelnemer geholpen om een nieuw voedingspatroon aan te houden. Dit is ook omdat we alle lijsten zo vaak mogelijk willen controleren en dat kunnen wij het beste doen aan de hand van een vaste lijst.

Wat moet ik doen als ik niet bij de X-Fittt les aanwezig kan zijn?

Er zijn voldoende mogelijkheden om een sportmoment in te halen. U kunt gebruik maken van small group trainingen, groepslessen en de vrije fitness. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor.

Ik kan op zaterdag niet naar het weeg moment komen, hoe moet ik dit oplossen?

U kunt op zondag terecht op locatie Noord van 09.00 tot 14.00 uur. Mocht u ook op zondag niet kunnen, dan is het verplicht om te wegen bij de laatste training van de week. Dus stel u traint op vrijdag, dan weegt u op vrijdag!

Waarom verschilt het gewichtsverlies per persoon?

Per persoon is dit iedere week verschillend. Mannen vallen over het algemeen sneller af dan vrouwen. Mensen met meer overgewicht verliezen het gewicht ook sneller. Daarnaast zijn er nog heel veel factoren die het resultaat per persoon kunnen beïnvloeden.

Waarom vallen mannen over het algemeen sneller af dan vrouwen?

Mannen hebben gemiddeld meer spierweefsel ten aanzien van vrouwen. Vrouwen hebben dus weer een hoger percentage lichaamsvet dan mannen, terwijl het percentage lichaamsvet bij vrouwen hoger ligt. Een hogere spiermassa betekend vaak een hoger energieverbruik, waardoor het gewichtsverlies sneller gaat. Mannen hebben hierdoor een hoger energieverbruik en verbranden sneller vet.

Wat kan ik na X-Fittt doen om mijn nieuwe leefstijl vast te houden?

Na het programma X-Fittt is het mogelijk om aan te sluiten bij het sportaanbod, maar hebben wij ook diverse nazorg trajecten. Op deze manier kunnen alle deelnemers een stok achter de deur krijgen en blijven we het hele jaar door evalueren. Hierdoor is de kans op terugval na het programma kleiner.
In de laatste 2 weken van het X-Fittt traject wordt er een presentatie verzorgd door een van de trainers/leefstijlcoaches. Tijdens deze presentaties wordt uitgelegd welke nazorgtrajecten er worden aangeboden. Binnen Formupgrade is de keuze tussen de volgende pakketten die u kunt combineren bovenop uw lidmaatschap:

  • Leefstijlcoaching
  • Personal coaching
  • X-Fittt Pro

De coaching is af te nemen voor 3, 6 en 12 maanden. Deze starten de eerste maand en worden automatisch beëindigd.

Menu