X-Fittt: het meest succesvolle afslankprogramma van nederland

X-Fittt is dé gecombineerde leefstijl interventie om op een verantwoorde wijze in een korte periode veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding.

Geschiedenis

In 2010 heeft huidige eigenaar Thomas Verheij samen met zijn vader Formupgrade in Arnhem opgericht. Zijn vader was huisarts en fanatiek wielrenner. In 2011 is hij overleden aan de ziekte van Kahler. Het huidige Formupgrade werkt nog altijd vanuit zijn visie: Bewegen is het medicijn. Inmiddels heeft Formupgrade 3 locaties.

Ontstaan X-Fittt

Het programma X-FITTT is eind 2014 opgezet, eigenlijk noodgedwongen. Formupgrade had zo’n 200 sporters die via de verzekering (Menzis) deelnamen aan beweegprogramma’s. Dit waren mensen met diabetes, copd, CVRM en kinderen met overgewicht. Tot 31-12-2014 werden deze programma’s vergoed. Menzis is toen gestopt met het vergoeden van deze programma’s. Als reden werd opgegeven dat de investering vanuit de verzekering niet opwoog tegen de besparing en de resultaten die men landelijk zag. Formupgrade heeft toen het programma doorontwikkeld, met de input van Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp en de naam X-Fittt gegeven. De vroegere beweegprogramma’s waren vooral gericht op mensen die al ziek zijn. X-Fittt is vooral gericht op de mensen die nog niet ziek zijn, maar die door hun overgewicht, een inactieve leefstijl en ongezonde leefgewoonten grote kans maken om uiteindelijk ook chronisch ziek te worden.

Kwaliteit

X-Fittt is een programma dat is opgesteld door professionals in nauwe samenwerking met mensen met overgewicht of ervaring met overgewicht. Fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches van Formupgrade. Met behulp van het KennisCentrum Sport, Menzis en het ministerie van VWS. En met Dave van der Kamp, de winnaar van het TV-programma The Biggest Loser.

Hierdoor is X-Fittt zowel theoretisch goed onderbouwd als zeer geschikt voor in de praktijk. Sinds de start in 2014 hebben duizenden mensen deelgenomen aan X-Fittt. In Arnhem, maar ook bij fitness- en beweegcentra in heel Nederland.

Deelnemers aan X-Fittt behalen goede resultaten. In 12 weken raken zij gemiddeld veel kilo’s kwijt, raken zij gemiddeld centimeters buikomvang kwijt en realiseren zij gemiddeld een forse daling van hun vet percentage. De Universiteit Wageningen doet een meerjarig onderzoek naar de effecten van X-Fittt bij bepaalde doelgroepen. Voor verzekeraar Menzis een reden met met X-Fittt samen te werken. X-Fittt voert vergelijkbaar overleg met andere grote ziektekostenverzekeraars zoals CZ, VGZ en ONVZ.

Aantoonbare resultaten

Veel deelnemers delen hun succesvolle resultaten met X-Fittt, onder andere op Facebook. Daarnaast wordt er met grote regelmaat in de media aandacht besteed aan X-Fittt. Hieronder een aantal voorbeelden:

Meest gestelde vragen

Menu