X-Fittt: het meest succesvolle afslank & leefstijl programma van Nederland

X-Fittt is dé gecombineerde leefstijl interventie om op een verantwoorde wijze veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding. Eén van de programma’s is X-Fittt GLI. X-Fittt GLI werkt samen met de Beweegkuur, met vergoeding vanuit de Basisverzekering!

Geschiedenis

In 2010 heeft huidige eigenaar Thomas Verheij samen met zijn vader Formupgrade in Arnhem opgericht. Zijn vader was huisarts en fanatiek wielrenner. In 2011 is hij overleden aan de ziekte van Kahler. Het huidige Formupgrade werkt nog altijd vanuit zijn visie: Bewegen is het medicijn. Inmiddels heeft Formupgrade twee locaties.

Ontstaan X-Fittt

Het programma X-Fittt is eind 2014 opgezet. Sindsdien zijn duizenden deelnemers met X-Fittt op een gezond gewicht gekomen. En hebben zij een gezonde leefstijl aangeleerd.  Formupgrade heeft X-Fittt doorontwikkeld, met de input van Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp. De vroegere beweegprogramma’s waren vooral gericht op mensen die al ziek zijn. X-Fittt is vooral gericht op de mensen die nog niet ziek zijn, maar die door hun overgewicht, een inactieve leefstijl en ongezonde leefgewoonten grote kans maken om uiteindelijk ook chronisch ziek te worden. Eén van programma’s is X-Fittt GLI, een Gecombineerde Leesftijl Interventie (GLI). Sinds 2019 wordt samengewerkt met de Beweegkuur en daardoor een deel van de kosten vergoed vanuit de Basisverzekering. Vanaf 2019 is het aantal deelnemers nog sneller toegenomen. Deelnemers krijgen voor de prijs van een sport abonnement niet alleen toegang tot fitness, groepslessen, small group trainingen, enzovoort, maar ook de persoonlijke begeleiding en coaching door een gecertificeerde leefstijlcoach en toegang tot groepsworkshops.

Kwaliteit

X-Fittt is een programma dat is opgesteld door professionals in nauwe samenwerking met mensen met overgewicht of ervaring met overgewicht. Fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches van Formupgrade. Met behulp van het KennisCentrum Sport, Menzis en het ministerie van VWS. En met Dave van der Kamp, de winnaar van het SBS 6 TV-programma The Biggest Loser.

X-Fittt is zowel theoretisch goed onderbouwd als zeer geschikt voor in de praktijk. Sinds de start in 2014 hebben duizenden mensen deelgenomen aan X-Fittt. In Arnhem en bij fitness- en beweegcentra in heel Nederland.

Deelnemers aan X-Fittt behalen goede resultaten. Zij raken gemiddeld veel kilo’s kwijt, raken centimeters buikomvang kwijt en realiseren forse daling van hun vet percentage. Formupgrade doet samen met de Universiteit Wageningen en Hogeschool Arnhem Nijmegen onderzoek naar de effecten van X-Fittt bij bepaalde doelgroepen. Met de onderzoeksresultaten wordt X-Fittt continue verbeterd.

Aantoonbare resultaten

Veel deelnemers delen hun succesvolle resultaten met X-Fittt, onder andere op Facebook. Daarnaast wordt er met grote regelmaat in de media aandacht besteed aan X-Fittt. Hieronder een aantal voorbeelden:

Meest gestelde vragen

Menu