Groot nieuws! In september zal er een record aantal centra deelnemen aan X-FITTT. Begin van dit jaar voerde X-FITTT in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aantal pilots uit. Deze pilots waren vooral bedoeld om te onderzoeken wat nodig is om X-FITTT succesvol te implementeren in een beweeg of fitnesscentrum. Vanaf mei van dit jaar werden een aantal pilots voortgezet en werd er gewerkt aan een structureel X-FITTT aanbod wat inmiddels ervoor gezorgd heeft dat er meer kennis en inzicht is hoe X-FITTT op andere plekken in het land mensen net zo succesvol kan laten afvallen en in beweging kan brengen zoals hoe Formupgrade dit in Arnhem organiseert.

Maar liefst 10 aanbieders starten in september met X-FITTT! Reusel, Weert, Zevenaar en Rhenen zijn enkele voorbeelden waar X-FITTT in september start. Verwacht wordt nog dat voor het einde van het jaar X-FITTT op minimaal 20 plekken in Nederland aangeboden wordt.

Het is mooi om te zien dat de succesformule van X-FITTT nu landelijk wordt uitgerold. Momenteel heeft ruim de helft van de Nederlanders overgewicht. X-FITTT is een leefstijlprogramma waarbij de nadruk ligt op de combinatie van voeding – beweging en professionele begeleiding. Meer informatie over X-FITTT is te vinden op www.X-FITTT.nl