Waar het televisie programma De Monitor deze week aandacht besteedde aan het ‘nieuwe afslank programma’ van de overheid en zorgen uitte over de uitvoering ervan maakt de gecombineerde leefstijlinterventie X-Fittt een flitsende start in 2019.
Nog nooit namen zoveel mensen tegelijk deel aan X-Fittt. Bijna 500 deelnemers zijn in januari 2019 gestart met X-Fittt.
Voor het eerst in jaren besteedt de overheid aandacht aan overgewicht. Ruim de helft van de Nederlanders kampt inmiddels met overgewicht. Met het vergoeden van leefstijlprogramma’s zet de overheid de eerste stap in de goede richting. Met investeren in preventie. Dat is hard nodig. Overgewicht zorgt zowel voor persoonlijk leed als ook voor hogere (zorg)kosten.
X-Fittt is ook zo’n leefstijlprogramma en wordt al in 30 sportscholen in Nederland aangeboden. X-Fittt verschilt van de leefstijlprogramma’s die nu al vanuit de overheid worden vergoed. Een verschil is dat X-Fittt zorgt voor een individuele dagelijkse voedingscoaching naast de adviezen over gezonde voeding. Een ander belangrijk verschil is het sportaanbod. Bij X-Fittt is er naast leefstijlbegeleiding ook een sportaanbod. Niet omdat je met sporten de meeste kilo’s kwijt raakt. Maar wel omdat sporten een positief effect heeft op je conditie. En sporten zorgt aantoonbaar voor een meer positief zelfbeeld. Het sporten zorgt er ook voor dat je samen met ‘lotgenoten’ in een groep actief werkt aan een gezondere leefstijl. De vaste sportinstructeur zorgt er vervolgens voor dat je wekelijks contact hebt. De begeleiding is intensief. En daarmee is er een stok achter de deur die helpt om een gezondere leefstijl aan te leren.
Waar de Minister zich zorgen maakt of de aangeboden programma’s vanuit de overheid wel de geschikte programma’s zijn, maakt X-Fittt zich geen zorgen. De resultaten van de deelnemers aan X-Fittt spreken voor zich. Deelnemers vallen in 12 weken met grote regelmaat 15 tot 20 kg af en inspireren vervolgens hun eigen omgeving. Tegelijkertijd komen de deelnemers op het spoor van een gezonde leefstijl. In de periode na de eerste 12 weken helpt X-Fittt de deelnemers om de gezonde leefstijl vast te houden en voor te zetten.
Niet voor niets wordt X-Fittt, mede in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, getoetst en onderzocht met als doel vergoeding vanuit de Basisverzekering.
Ben jij na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt om deel te nemen aan X-Fittt? Kijk dan via onze site naar de locaties waar X-Fittt wordt aangeboden. En meld jezelf aan.
Vertegenwoordig jij een fitnesscentrum of fysiotherapiepraktijk en overweeg jij X-Fittt te gaan aanbieden? Neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.