Zelfs de minister van Volksgezondheid gaf afgelopen week aan dat preventie onderdeel zou moeten zijn van de zorgverzekeringswet. Steeds meer mensen gaan inzien dat preventie een belangrijk onderdeel dient te zijn van ons systeem en onze maatschappij. Overgewicht is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van vele chronische ziektes en zorgt voor zeer hoge zorgkosten.

Inmiddels komen er landelijk steeds meer succesverhalen bij van deelnemers die dankzij X-Fittt tientallen kilo’s afvallen, zich fitter en gezonder voelen en zelfs mogen stoppen met bepaalde medicijnen. Begin 2018 is X-Fittt gestart op zo’n 20 locaties in het land en dit aantal is de afgelopen maanden verder gestegen naar 30 locaties. Steeds meer sportscholen en fysiotherapiepraktijken nemen contact op met X-Fittt voor een samenwerking en inmiddels staat de teller van nieuwe X-Fittt partijen die na de zomer starten alweer op 11.  Na de zomer start X-Fittt o.a. in Den Haag, Zwolle en Groningen.

Het doel is om voor het einde van het jaar op zo’n 50 locaties in Nederland X-Fittt aan te bieden en op deze manier een grote bijdrage te leveren aan de gezondheid van vele Nederlanders.