Nadat we via een collega in aanmerking kwamen met X-Fittt programma waren we nieuwsgierig gemaakt. Meerdere malen hadden we de Facebookpagina bekeken maar verder niets ondernomen, tot eind zomer 2015!

Eind oktober hadden we onze intake. Beide een beetje zenuwachtig en nieuwsgierig wat ons te wachten stond. Er werden meerdere testjes afgenomen en uiteindelijk kregen we de resultaten. Natuurlijk waren we ons er van bewust dat we er niet goed voor stonden, maar dit kwam hard binnen. Thuis hebben we samen het voedingsschema bekeken en afgesproken om een paar keer te ”oefenen” met het schema. Zo gezegd, zo gedaan. Een keer per week eten volgens het schema en dit ging erg lekker. Het ging zo lekker dat we hebben afgesproken om de hoeveelheden, die op het voedingsschema stonden, aan te houden. Dit konden we gelijk terugzien op de weegschaal want daar vlogen ook een aantal kilo’s af.

De jaarwisseling kwam eraan en de start van X-Fittt 1 kwam in zicht. We hadden inmiddels beiden al wat kilo’s verloren en hadden er zin in! Op 2 januari 2016 hadden we onze beginloop. Het weer zat niet mee en het was koud. Tijdens het lopen werden we met onze neus op de feiten gedrukt; onze conditie die erg slecht is.
Onze groep was tevens gekoppeld aan een interessant onderzoek van Daniël en Herman. Iedere dinsdag werden door Daniël verschillende belangrijke onderdelen besproken die je leren op een juiste manier te sporten. Wij hebben de informatiebijeenkomsten als zeer leerzaam en zinvol ervaren.

Onze eerste groepstraining op het programma. We waren beiden gesloopt na onze eerste les. Het plezier in het sporten en het enthousiasme waren ver te zoeken. Het weegmoment kwam in zicht. Beiden ongeduldig en nieuwsgierig naar het resultaat. De resultaten logen er niet om we waren samen 6,6kg kwijt in 1 week tijd! Op naar week 2.
Sporten en eten gaan aardig goed. Tot week 3. Jessica komt 100 gram aan. Teleurgesteld gaan we na het wegen richting huis en vragen ons zelf af wat er verkeerd is gegaan, we sporten 3x per week en eten netjes volgens het voedingsschema maar toch komt ze aan. Jessica besluit Dave te mailen en om advies te vragen. Dave stuurt me een motiverend mailtje en verteld me dat het lichaam heel wisselend is en dat er geen touw aan vast te knopen is. Joery weet mij te motiveren en we gaan week 4 in.

Inmiddels komt het einde van het programma steeds meer in zicht. De zaterdag voor de eindloop hebben we onze eindmeting bij Yvonne. Natuurlijk weten we dat we al behoorlijk wat kilo’s kwijt zijn maar ook zijn we nieuwsgierig naar de andere onderdelen. De andere onderdelen liegen er niet om en daar zien we ook een enorme vooruitgang, wauw!
Op 26 maart 2016 hebben we onze eindloop. Die ochtend voor de laatste keer wegen en daarna de 5km lopen. We waren beiden best een beetje zenuwachtig en benieuwd of het lopen als gemakkelijker af zou gaan. Het weer zat dit keer mee en we konden onze 5km heerlijk in de zon lopen. Joery heeft zijn tijd met 13min verbeterd en Jessica met 7min!

In totaal zijn we samen 32kg kwijtgeraakt met X-Fittt programma. In totaal is Joery nu 29kg kwijt en Jessica 22kg kwijt.
Wij raden iedereen die kilo’s wil kwijtraken, zich fitter en zich energieker wil voelen, aan om mee te doen met X-Fittt. De sportschool Formupgrade zorgt voor een goede begeleiding, gemotiveerde trainers en gevarieerde en uitdagende groepslessen.
We willen iedereen die ons bij Formupgrade heel erg bedanken voor de hulp, advies en het sporten. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar zonder hulp hadden we niet tot dit resultaat kunnen komen!!

succes_Joery en Jessica