36 Weken geleden begon mijn X-Fittt avontuur. Op 28 maart 2015 liep ik mijn eerste rondje, nou lopen, het was meer strompelen.
Net als ieder ander weet ik waarom ik te dik was. Verkeerd eten, te weinig bewegen. Daarbij genomen allerlei ziektes met de daarbij behorende medicijnen, moeder van drie kinderen en een fulltime baan, nee dan had ik natuurlijk ook geen tijd om te sporten.
Tot er in januari iets gebeurde waarbij ik wist NU moet er iets gebeuren. Op dat moment kwamen allerlei berichten langs op Facebook over X-Fittt en toen ik daar de resultaten van las dacht ik, dat wil ik ook.
En zo begon het avontuur. We starten met een groepje van vijf gelijkgestemde vrouwen die elkaar motiveerden, steunden en stimuleerden. Wat hadden we een lol tijdens het sporten en in onze groepsapp. Daarna nog twee X-Fittt-rondjes eraan vastgeknoopt want helaas ging het bij mij niet zo snel als bij anderen.
De eerste drie weken viel ik 4 ons per week af. Wat een teleurstelling, maar ik heb doorgezet en ik geloof dat al na vier weken mijn broeken losser gingen zitten ondanks dat ik pas iets meer als 2 kilo was afgevallen. Daardoor voelde ik dat het sporten ook iets veranderde aan mijn lichaam.
Het volgen van de eetlijsten was op zich niet heel moeilijk, alleen moet je vooral in begin goed kijken hoe je in vredesnaam tot die 1400 calorieën komt. De reacties op de eetlijsten stimuleerden ook om vooral door te gaan.
Mede dankzij de groepslessen van Yvonne, Dionne, Mieke, Laura en Ismaël, de meiden en enige man van onze groepslessen en natuurlijk de stimulator van het geheel: Dave heb ik het geflikt. Jullie en natuurlijk die twee meiden van ons eerste X-Fittt groepje die ons vandaag binnenhaalde, allemaal bedankt hiervoor!
23 kilo minder en het beruchte rondje 15 minuten sneller gelopen dan de eerste keer.
En het meest onvoorstelbare is gebeurd, ik ben het sporten leuk gaan vinden;-)
Als je twijfelt of je het wel kunt, gewoon doen en geef je op voor X-Fittt. Zoals zovelen voor mij al zeiden, als ik het kan (met mijn bijna 56 jaar) kan jij het ook!!!!
Het is even een kwestie van ervoor gaan en vooral doorzetten.

12366379_1643888592538488_646450634632846317_n