Ik struggle eigenlijk al jarenlang met mijn gewicht. Ik heb van alles geprobeerd: zelf sporten, onder begeleiding sporten en shakes. Ik had de moed een beetje opgegeven.

Mijn beste vriendin wees mij op x-fittt. Ik heb dit de eerste paar keer afgehouden. Ik vond namelijk dat het uit mijzelf moest komen en niet op aandringen van anderen, want dat vond ik niet de juiste motivatie.
Toch heeft zij mij het laatste duwtje gegeven om mij toch voor x-fittt op te geven.

Het enige wat ik kan zeggen is dat het heel snel is gegaan! Ik ben nog lang niet waar ik zijn wil en het blijft een strijd, maar ik voel mij lekkerder in mijn vel en vooral fitter. Het is leuk om te zien dat je na 12 weken dingen kan die je daarvoor niet voor mogelijk achtte (bijvoorbeeld sit-ups).

Hiernaast was het heel motiverend om in een vaste groep te sporten. Je leert elkaar heel gauw kennen en zet de schaamte aan de kant. Na x-fittt ben ik -16,3 kg lichter. Natuurlijk is dit met ups&downs gegaan, maar het voelt goed dat ik hier helemaal zelf voor heb ‘gestreden’.

Groetjes Anne