Ik ben Annelies Schoonderwaldt en ik ben op 7 januari begonnen met X-Fittt. Het heeft wel even geduurd voordat ik zover was om te gaan starten, want tja afvallen moet je toch alleen doen.

Vlak voordat mijn moeder overleed in maart 2016 vroeg ze me: “Als alles een beetje rustig voor je is, wil je dan toch gaan lijnen?”. Daar heb ik destijds ja op gezegd, dus ik had nog een belofte in te lossen. Toen ik voor de zomer weer een maat groter broeken moest bestellen wist ik: nu moet ik er wat aan doen. En daar ging ik weer …. op mijn eigen manier lijnen, want lijnen is minder eten en veel drinken. Ik werd er chagrijnig van en na twee à drie weken niet te zijn afgevallen ging ik weer in mijn “normale” ritme. Ondertussen ging mijn knie steeds meer pijn doen en kreeg ik te horen dat het ik artrose heb. Het was daarom beter dat ik wat gewicht zou gaan verliezen.

Ondertussen zag ik steeds vaker X-Fittt op Facebook voorbij komen. Heel voorzichtig opperde mijn man dat X-Fittt misschien ook wel iets voor mij was. Zijn zus was destijds ook veel afgevallen met X-Fittt en ook een collega van hem. Ik werd daar boos over, want afvallen daar heb je toch geen hulp voor nodig? Ondertussen had ik al wel via info@x-fittt.nl informatie opgevraagd. Nog steeds voelde ik me onzeker, want lijnen doe je toch alleen.

Uiteindelijk heeft het berichtje vol=vol mij over de streep getrokken. Toen ik me had opgegeven moest ik het ook mijn familie en vrienden vertellen. Ik kreeg zoveel steun en begrip van iedereen dat me dat wel heel goed deed. Bij de intake voelde ik me erg onzeker, ik wilde de getallen niet weten. Er werd me verteld dat ik al wel met de voedingslijsten mocht beginnen. De intake was op 2 november en 6 november ging letterlijk de knop om. Er moest wat gebeuren en dat ging heel goed.

7 januari brak aan en de 5 km loop dus ook. Pfff wat was het zwaar, maar ik heb het gered! Daarna ging het echte werk beginnen. Het was een super leuke en gemotiveerde groep waar ik in zat en de kilo’s vlogen eraf. Na 12 weken plus het lijnen vanaf 6 november was ik 24 kg, 16 cm buikomvang en 5% vet kwijt. Ook de afsluitende 5 km was 6 minuten sneller.

Nu ga ik verder met de leefstijlcoach en sport ik 2x in de week bij Formupgrade en 1x met een vriendin bij een andere sportschool. Op zondagochtend loop ik een ronde en werk aan mijn Evy ronde. Ik heb nooit spijt gehad dat ik met X-Fittt mee heb gedaan.

Foto’s waar ik helemaal op sta zijn er niet. Ik schaamde me altijd voor mijn lichaam, zie foto 1. Op foto 2 past mijn zoon in mijn jas.

Groetjes,
Annelies