In de krant volgende ik de rapportage over het X-FITTT pilot programma. Ik dacht wat zij kunnen kan ik ook! Ik heb me aangemeld voor X-FITTT. Voordat ik meedeed aan het X-FITTT programma probeerde ik op allerlei manieren af te vallen. Ik was in meerdere sportscholen geweest om gewicht te verliezen en om te sporten voor een beter gezondheid zodat ik ook minder medicatie hoefde te gebruiken. Het is mij niet gelukt omdat het niet makkelijk was door gezondheidsredenen en een lichamelijke aandoening. Toch was een beter levenspatroon noodzakelijk en dat werd ook mijn doel bij X-FITTT.

In het intakegesprek van X-FITTTT werd mij verteld dat ik niet mee kon doen vanwege mijn lichamelijke aandoening, maar dat er wel naar een oplossing werd gekeken om mij te helpen. Maar door mijn koppigheid was ik vastbesloten om mee te doen en het programma af te maken. Uiteindelijk mocht ik toch mee doen, omdat ik mijzelf bewezen had dat ik het echt kon en ervoor 100% voor zou gaan. Ik was gemiddeld vier dagen in de sportzaal. Het was een moeilijke strijd om op te pakken en om het tempo van mijn groepsgenoten bij te houden. Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost met veel frustraties in mijn hoofd. In mijn hoofd kon ik alles, maar mijn lichaam hield mij soms tegen. Ik ben tevreden over mijn doorzettingsvermogen en het was leuk dat er meerdere mensen met verschillende culturele achtergronden waren.

Mijn inspanning was de moeite waard. Ik heb uiteindelijk twee dagen per week mee gedaan aan het X-FITTT programma en twee dagen per week mee gedaan aan small groups. Ik begon met een gewicht van 87 kilo en een BMI van ver boven de 28. Ik ben afgevallen door X-FITTT, ik weeg nu 68 kilo. Mijn doel was 65 kilo, dus ik vind het positief! Ik ben nog steeds bezig en ik sta mede door X-FITTT heel stevig in mijn schoenen. De positiviteit is er altijd al geweest zeker omdat ik dit zelf moest doen.

In de groepslessen werden een hoop oefeningen voor mij aangepast. Ik wil iedereen bedanken die de groepslessen heeft gegeven. Jullie zijn toppers! Daarnaast wil ik ook de fysiotherapeuten bedanken die mij onder handen hebben genomen. Nog steeds ga ik met veel plezier ongeveer vier uur in de week sporten en ik merk dat het mij goed doet. Elke keer weer met een gezonde lach en een positieve kijk op het leven!