Sinds ongeveer mijn 23e jaar weet ik niet beter of ik ben met mijn gewicht bezig. Lijnpoging hier, lijnpoging daar, dieet zus, dieet zo. Meestal wel met resultaat, maar daarna viel ik altijd weer terug in m’n oude patroon, dus dan zaten de 15 of 20kg die ik af was gevallen er zo weer bij.

In mei/juni 2020 kreeg ik hielspoor en dat was een aanleiding om toch weer iets aan mijn overgewicht te gaan doen. Ik hoorde via de huisarts over het GLI traject en ben gaan informeren. In september heb ik mijn intakegesprek gehad, samen met mijn man Roy. Het is super fijn dat we dit traject samen doen!

De combinatie van een leefstijlcoach en (begeleid) sporten leek me voor mij een goede combinatie. Sporten kwam echt niet in mijn woordenboek voor, dus daar zat voor mij de grootste uitdaging. Maar!!!! Ik werd meteen enthousiast door het team bij WeDoCare en ging er volledig voor. En meteen met resultaat. De eerste kilo’s vlogen eraf en ik begon het sporten steeds leuker te vinden.

Met leefstijlcoach Odney bespraken we ons plan en al snel bleek dat ik het niet moest zien als een dieet maar als leefstijlverandering. En dat is het ook!! Inmiddels zijn we 9 maanden onderweg en ben ik (met ups en downs) zo’n 20kg afgevallen. Ik zit lekker in m’n vel, voel me fitter dan ooit en ben super trots op ons. Ik ben er nog niet, maar zeker op de goede weg.

En als je de reacties van de mensen om je heen hoort, dat je er goed uitziet, is dat een goede stimulans om door te gaan. Op naar de laatste kilo’s!

Menu