Veertig worden is een moment in je leven om terug te kijken, maar ook zeker om vooruit te kijken. In augustus 2016 mag ik die veertig kaarsjes uitblazen, terugkijkend met een zeer tevreden gevoel en vooruitkijkend met veel vertrouwen… Echter één ding zat mij niet lekker. Van mijn 30e tot 40e zijn er buiten 10 jaren ook 20 kilo’s bijgekomen en dat baart zorgen: snel moe, een buik die in de weg begint te zitten met het strikken van je veters en mensen die je aanspreken op je ‘gezonde’ uiterlijk. BAM! Daar was mijn doel, voor mijn 40e weer terug ‘in shape’!

Maar hoe is dan de vraag? Een beetje meer bewegen en een beetje op mijn voeding letten lijkt te helpen, echter is geen stok die ik nodig heb achter die welbekende deur. Drie jaar geleden zag ik mijn oude vakmaatje Dave (korfbaljargon) ineens voorbijkomen in een tv-programma dat hij uiteindelijk mocht winnen. Ik bleef hem via social media volgen en kwam zo in aanraking met Formupgrade en het X-Fittt programma. Zou dit die stok zijn waar ik naar opzoek ben vroeg ik mij dan ook af een maand of 4 geleden? Tijd voor een mailtje richting Dave….

Na de intake met Ismael heb ik een goed gevoel gekregen en mij vervolgens gestort in de wereld van calorieën tellen, voeding wegen en veelvuldig sporten! En wat gaat er dan een wereld voor je open. De bewustwording van de hoeveelheid (verkeerd) voedsel die je dagelijks tot je neemt is best schrikbarend, je weet het wel maar de keiharde getallen laten mij inzien dat die groei in gewicht volkomen logisch is en dat er veel moet gaan veranderen.

De aangereikte voedingsschema’s zijn makkelijk te volgen en in te vullen naar je eigen smaak, de balans daarin had ik snel gevonden. Honger? In het begin wel even, logisch natuurlijk omdat ik daarvoor alles wat ik voorgeschoteld kreeg blind mijn mond in schoof. Na 12 weken gaat de voeding op de automatische piloot en slijt dit in je systeem, je weet al bijna niet meer beter.

Sporten dan, laten we beginnen met het 5 kilometer X-Fittt rondje nu 13 weken geleden. Het ging niet eens heel erg verkeerd, in een kleine 35 minuten was ik terug bij de finish met maar 1 medesporter voor mij. Balen want ik wil wel altijd winnen! Dat winnen dat is wat ik ook vastgehouden heb in die 12 weken, ik wilde winnen, niet zozeer van anderen, maar van mijzelf!

Onze X-Fittt groep was en is een gemêleerd gezelschap van Mandy, 8 andere lieve dames en 2 heren, een bijzondere en fijne groep mensen met elk hun doel en leefstijl. Wat was het leuk om met deze groep tweewekelijks te werken aan onze gezondheid, mooi om te zien hoe snel wij naar elkaar zijn toegegroeid. We wilden er zoveel mogelijk zijn, niet eens altijd voor mezelf maar voor de groep. Leuk om te noemen dat wij samen in die 12 weken maar liefst 120,5 kilo zijn afgevallen!!! Ook de vaste trainers Robbie en Dionne verdienen hier een compliment, die hielden ons ook gemotiveerd met hun zeer diverse trainingen.

Afgelopen zaterdag was het voorbij, weer aan de start van het X-Fittt-rondje… Ik kwam binnen in 25 minuten en 23 seconden, niet als tweede maar als eerste. Ik heb gewonnen!! Niet van mijn medesporters maar van mijzelf: 16 kilo lichaamsgewicht verloren, een VO2max van een topfitte 20-jarige en een mooie ervaring rijker!

Het gaat zeker niet vanzelf, je moet het allemaal zelf doen, maar de geboden handvaten bij Formupgrade zijn uitstekend te noemen!! Zet zelf die knop om en succes kan niet uitblijven!

Danny Rijken