Mijn naam is Debbie Walraven, ik ben 37 jaar oud en wil al jaren kilo’s afvallen. Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met mijn gewicht en diëten! Toen ik 15 jaar oud was woog ik 86 kilo vanaf die leeftijd ben ik de eerste jaren bij een diëtiste geweest. Iedere week was het een hele strijd, pondje eraf en weer een pondje erbij. De jaren verstreken en ik werd steeds zwaarder, ondertussen veel diëten gevolgd maar het enige wat dunner werd, was mijn portemonnee.

Toen ik ging trouwen stelde ik een doel, door intensief te diëten viel ik toch 12 kilo af! Helaas zaten mijn kilo’s er ook weer binnen een mum van tijd aan. Daarna probeerde ik mijzelf te accepteren!! Want waarom jezelf je hele leven zo blijven kwellen? daarnaast valt mijn man op “volslanke vrouwen” en mijn omgeving zei altijd: Je bent niet dik maar flink, je bent een vrouw met de proporties mooi verdeeld op de juiste plek!
Ik ben ouder geworden en wijzer, hierdoor kon ik mijn lijf beter accepteren. Ik heb mijn man beloofd geen crash diëten meer te volgen, of eigenlijk helemaal niet meer te diëten. Uiteraard wel zorgen dat ik niet zwaarder zou worden. Toch was ik begin dit jaar opnieuw klaar met mijn gewicht. En besloot alle koolhydraten te schrappen, ik viel een paar kilo af maar wist dat ik dit niet ging volhouden.

Mijn man hoorde van een collega dat ze in een korte tijd flink was afgevallen, ze volgde het X-fittt traject. Ik heb met haar contact gezocht en kreeg zo de nodige informatie. Ben mijzelf hierin gaan oriënteren en verdiepen, en dit traject klonk mij als muziek in de oren!! Geen diëten meer, maar echt je leefstijl veranderen, 3x per week sporten en helemaal van het begin tot het eind begeleid worden, in 12 weken tijd.

Mijzelf aanmelden was een enorme uitdaging, maar toch heb ik deze stap gezet samen met Dolinda. Ik heb haar destijds benaderd en mijn overtuiging gedeeld. Na wat wikken en wegen was ook Dolinda helemaal om!

Ons X-fittt avontuur begon met een kick-off van 5 km, Iedere dag moesten wij onze voedingslijsten doorsturen en al snel bleek dat ik veel te weinig at, ik kreeg het advies om echt 5x per dag gezond te eten, en 3x per week te sporten. Door dit advies nauwkeurig op te volgen, ben ik na 12 weken 15 kg afgevallen en 24cm in buikomvang kwijt. Inmiddels ben ik van maat 48 naar maat 44 gegaan en voel me echt enorm fit!

Ik ben onwijs trots op mijzelf! maar dit heb ik ook mede te danken aan alle (sport) begeleiders, mede X-fitters, en niet te vergeten mijn sportmaatje Dolinda! Wij slaan ons er met z’n alle doorheen. Ook de onvoorwaardelijke steun die ik krijg vanuit mijn omgeving heeft mij enorm geholpen.

Veel Liefs Debbie