Na via een kennis gehoord te hebben over X-Fittt besloot ik mij in te schrijven voor X-Fittt 7 aangezien ik inmiddels een kledingkast vol ” niet passende” kleding in bezit had , een dusdanige conditie had dat de hemelsbrede honderd meter naar de plaatselijke supermarkt per scooter afgelegd diende te worden en door mijn overgewicht ontwikkelde slaap apneu dusdanig veel decibellen produceerde in de nachtelijke uren dat een verhuisbericht van de buren niet lang op zich zou laten wachten. Kortom de hoogste tijd om AKTIE te ondernemen!

De eerste stap na mijn inschrijving bleek een intake bij Formupgrade te zijn, uitslag: een bloeddruk van 110/150, een BMI van 39.38 en een conditie van een van een rollator voorziene bejaarde. Confronterend? Jazeker! Maar wel de juiste spiegel die voorgehouden werd!

De volgende stap was de eerste weging en het lopen van het 5 kilometer lange “X-Fittt rondje” op 12 september jongstleden. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de plaatselijke sportzaak gegaan (per scooter uiteraard) om het juiste schoeisel aan te schaffen. De “stoute schoenen” die ik had aangetrokken bleken de “foute schoenen” te zijn waardoor ik 5 minuten na de start van “het X-Fittt rondje” als een held op sokken mijn tocht moest vervolgen. Resultaat een beschamende 54 minuten!

Na de eerste hindernis genomen te hebben was het de volgende dag tijd om te beginnen met het aanpassen van mijn voeding aan de hand van een verkregen voedingsschema! Pfff dat zal wel honger lijden worden dacht ik! NIET dus, ik kon nu zelfs meer eten als ooit daarvoor enige verschil, dit was GEZONDE voeding!

De volgende stap was beginnen met de groepstraining twee maal per week onder leiding van Danny. Was dit zwaar?? Jazeker! Het gevoel na de training? Heerlijk!! Door naast de groepstraining ook zelfstandig te sporten en me netjes aan mijn voeding te houden was het resultaat dat ik na 3 weken al 10 kilo afgevallen was, mijn conditie al aanzienlijk verbeterd was en het nachtelijke snurken inmiddels (NA 3 WEKEN!)ook gestopt was!

Na deze 3 weken volgde er nog 9 waarin de kilo’s er af vlogen met als eindresultaat na 12 weken: een bloeddruk van 79/120 (ipv 110/150),een gewichtsafname van 23.5 kilo en het lopen van de X-Fittt eindronde, 5 december jongstleden, in 32 minuten ( ipv 54 minuten) Dus herken je jezelf in het begin van dit verhaal en spreekt het einde je aan? MELD JE AAN!!

succes_Erik-Haarbrink