Op zaterdag 6 januari 2018 begint ons X-Fittt avontuur. Eerst allemaal op de weegschaal (lekker confronterend zo net na de feestdagen!) en daarna kennismaken met onze groep. Tijdens de eerste loop van 5 kilometer hebben we al direct veel lol. De één wandelt en de ander is al in staat om te joggen en hard te lopen, maar we halen met elkaar de finish. De eerste stap is gezet!

Onze groep start het traject met hetzelfde gevoel: hoog tijd om het sporten serieus op te pakken en kilo’s kwijt te raken, maar we willen ook vooral allemaal plezier maken. Zonder lol is het traject een stuk zwaarder! Dat laatste blijkt de grootste kracht van onze groep paars!

Twaalf weken lang sporten we twee keer per week als groep (en nog een derde keer individueel), houden we ons aan het voedingsschema en ‘mogen’ we wekelijks op de weegschaal. De trainingen zijn pittig, maar de trainers weten er iedere keer weer een motiverende draai aan te geven, onder andere door wedstrijdelementen toe te voegen. We hebben ontzettend veel lol samen. Iedereen zit een beetje in hetzelfde schuitje en dus kent iedereen elkaars sterke en zwakke kanten. We motiveren elkaar tijdens trainingen, maar ook via de appgroep. Helaas is een klein deel van de groep gestopt ivm blessures. We hopen uiteraard dat deze mensen snel weer fit worden en alsnog hun doelen kunnen behalen.

Bij de eindmetingen en -loop blijkt uit de resultaten dat we op alle fronten enorm vooruit zijn gegaan. Het maakt iedereen oprecht trots dat we het samen doen en dat iedereen individueel een prachtig resultaat neerzet! Ieder succesje wordt toegejuicht.

Voor ons is X-fittt een groot succes! Gezamenlijk zijn we ruim 100 kilo afgevallen, maar nog belangrijker, we hebben het plezier in sporten (terug)gevonden en hebben dan ook voor na X-fittt al afspraken staan voor het samen sporten.

En ja, we blijven Bourgondiërs…. Dit stukje schrijven we dan ook tijdens een avondje uit als afsluiting van onze 12 weken.

Sportieve Sportgroeten

image1