Hallo allemaal, mijn naam is Ingrid Pels Meijering en ik wil jullie mijn ervaring delen van X-Fittt.

Door omstandigheden ben ik vorig jaar heel veel kilo’s aangekomen. Ik was al niet een van de slankste, dus zat het mij heel erg in de weg. Zeker omdat ik artrose in mijn knieën heb. Ik kon bijna geen trappen meer op en af komen. Al vaker had ik stiekem naar X-Fittt gekeken, maar ik dacht dat ik niets voor mij. Ik dacht namelijk: ik kan met mijn knieën toch niet veel en intensief meedoen.

In overleg met de fysio heb ik besloten om toch mee te doen. Door een goed gesprek met Ismael over wat ik wel en wat ik niet zou kunnen ben ik de strijd in september aangegaan.

Mijn doelstelling was om binnen 12 weken 15 kilo kwijt te raken. Het fijne is dat je je eigen menu’s samen kan stellen, je bepaald zelf wat je eet. In het begin was het wel erg lastig, veel rekenen en puzzelen om de juiste hoeveelheid calorieën binnen te krijgen. Door iedere dag je voedingsschema in te leveren en de feedback die je daarop kreeg werd het steeds makkelijker.

Het sporten werd ook steeds leuker, zeker met mijn sportmaatje (Danielle), die ik bij X-Fittt heb ontmoet. We werden steeds fanatieker. De lessen die we van verschillende lesgevers hebben gehad waren best zwaar, maar goed te doen. Het fijne in een groep is dat je je kan optrekken aan elkaar, wat ontzettend motiveert. Ook de lesgevers motiveren je tot op het bot. Dikke pluim voor hen. Na mate de weken verstreken merkte ik dat mijn knieën steeds flexibeler werden en dat ik steeds meer kon ondernemen. De kilo’s vlogen eraf. De ene week was je op locatie zuid was en de andere week in de loods. Hierdoor was het sporten erg afwisselend.

Na 12 weken ben ik 15,5 kilo kwijtgeraakt. De 5 kilometer loop heb ik van 41.20 minuten in september en nu na 12 weken in 32.35 minuten gelopen. Mijn BMI is van 31.95 naar 27.4 gegaan. Mijn knieën hoeven nu veel minder gewicht te dragen. Het lijkt haast wel of ik nooit wat aan mijn knieën heb gehad. Alles bij elkaar ben ik best trots op mezelf en heb ik er achteraf spijt van dat ik niet veel eerder aan X-Fittt ben begonnen.

Nu is het natuurlijk de kunst om het vast te houden. Ik heb daarom besloten om door te gaan met sporten bij Formupgrade met een leefstijlcoach om toch die stok achter de deur te houden. Ik wil er nog zeker 5 kilo af hebben. Dat gaat mij lukken!

Allen bij Formupgrade, bedankt voor jullie begeleiding. TOP!

Ingrid