Ik wil in dit verhaaltje beschrijven hoe ik zelf, Jan Peters, en mijn vrouw, Paula Nijenmanting, bij X-Fittt zijn gekomen en hoe het ons is vergaan.

Als het over afvallen gaat tijdens gesprekken op feestjes of op mijn werk, dan zeg ik altijd: “er is niemand die zo goed kan lijnen als ik”. Vanaf mijn 30e een managementfunctie in het ziekenhuis betekende veel meer zitten en minder bewegen. Daarnaast studeren, dus tijd voor sporten schoot er vaak bij in. Regelmatig etentjes in de familie en op mijn werk. Ik kon er echt niets aan doen maar de kilo’s kwamen er vanzelf aan. (ja, ja….) Maar als het teveel werd, dan ging ik gewoon lijnen. Atkins, Sonja Bakker, Soepdieet, Dr. Frank, Crashdieet, Hartstichting dieet, Modifast, enz. Allemaal gedaan en altijd met (tijdelijk) succes…… 15 kilo eraf…..16 kilo erbij… 20 kilo eraf…. 21 kilo erbij….. Enzovoorts. Eigenlijk veranderde er niets, alleen een korte interval met anders/minder eten.

4 jaar geleden kreeg ik een relatie met Paula en 3 jaar geleden zijn we getrouwd. En wat we in ieder geval deelden was onze liefde voor lekker eten en goede wijn. Heel gezellig en goed voor de lokale restaurants en voor de slijter, maar minder voor ons. Medio 2015 hadden we allebei een nieuw record gevestigd: ik woog 151,0 kg en Paula 119,6 kg.

Ik had inmiddels flink last van versleten knieën, matige conditie, hoge bloeddruk. De orthopeed wilde me wel verwijzen naar de chirurg voor maagverkleining. Toen dacht ik dit gaat me echt te ver. Ik heb leuke kinderen, lieve kleinkinderen en die wil ik graag groot zien worden en actief bij betrokken zijn en blijven.

Op dat moment las Paula het artikel over Thea Hogervorst en X-Fittt in de Gelderlander. Ze zei meteen dit is iets voor ons. Ik las het ook en voelde meteen een “click”.
Meteen gebeld en aangemeld. Helaas zat een lastige blessure Paula nog even in de weg, maar 12 september 2015 was het zover. X-Fittt zuid 7 ging van start. 5 km zwoegend hijgend en puffend door de uiterwaarden bij de Rijn.

Daarna begon het echte werk, minimaal 2 x in de week sporten met de groep in Zuid en dan daarnaast ook nog individueel sporten bij Formupgrade of hardlopen.

Het is natuurlijk een enorm voordeel als je met zijn tweeën het programma doet. Het dieet is geen probleem en je hebt niemand in de buurt die wel allerlei andere dingen mag en wil eten.
Het resultaat mocht er na 12 weken dan ook zijn. Het X-Fittt rondje ging bij ons beiden fors sneller er was een forse afname van buikomvang. Paula was 21,9 kg afgevallen en ik was 28,6 kg kwijt!! Met dank aan Dionne, Ismael en Dave van Formupgrade en onze teamleden van X-Fittt Zuid 7.

Daardoor voelden we ons nu stukken fitter en dat was iets wat met alleen lijnen nooit gebeurde.
Het gaat dus ook niet om lijnen, maar bewust leven, bewust eten en meer bewegen.

We zijn op 2 januari 2016 opnieuw gestart want er mag nog best wat meer af en voor de borging van onze nieuwe leefstijl kan dat absoluut geen kwaad.

succes_Jan-Peters-en-Paula-Nijenma