succes_Joke-en-Marieke-BaerendsWij zijn Joke en Marieke, moeder en dochter en zijn samen het X-Fittt avontuur aangegaan. Ons doel was om ieder 15 kg af te vallen. De ambitie was eigenlijk iets te hoog gegrepen. Over het algemeen vallen de deelnemers tussen de 10 en 12 kilo af. Maar we zijn er vol voor gegaan!

Acht augustus 2015 om 13.00 uur was het dan zo ver. Voor het eerst het rondje hardlopen. Wij begonnen vol zenuwen aan het avontuur. Wat was het zwaar die dag, het was ook nog eens heel warm. Achteraf waren dit natuurlijk smoezen, we waren gewoon veel te zwaar. Uiteindelijk hebben we de eindstreep gehaald met tussendoor veel wandelen.

De eerste trainingen bij X-Fittt waren killing, zwaar, vermoeiend en wij hadden contant spierpijn. Het organiseren van het eten was de eerste weken ook lastig. Wat mag je eten, hoeveel en ook de calorieën moet je goed in de gaten houden. Het fijne aan het als moeder en dochter mee doen met X-Fittt is dat je ervaringen en ideeën met elkaar kan delen. Marieke kwam regelmatig lunchen bij moeders, want zij maakte heerlijke gezonde X-Fittt proof pannenkoekjes. Samen waren we sterk. Je kon elkaar helpen en stimuleren om fanatiek door te gaan met het sporten en het anders eten.

De veranderingen waren groot, de kilo’s vlogen eraf. Kleding werd te groot, het traplopen ging gemakkelijker. De conditie verbeterde met sprongen. We kregen zoveel energie en wat belangrijker was, we voelden ons stukken fitter. In onze omgeving gingen mensen het ook zien. Het is heel leuk om complimenten te krijgen, dit helpt je ook om het vol te houden.
Natuurlijk zijn er best moeilijke momenten geweest. De groepsapp die wij hadden aangemaakt met onze sportvriendinnen was fijn. Had je het even moeilijk dan sleepten wij elkaar er door heen. Je doet het samen, je hebt allemaal het zelfde probleem, je probeert elkaar te motiveren. Zonder steun van onze groepsgenoten was het veel moeilijker geweest.

Op 31 oktober 2015 moesten we weer het rondje lopen. Hetzelfde rondje als op 08 augustus. Joke heeft zelfs het rondje zonder een keer te stoppen uitgelopen. We hebben allebei onze tijd verbeterd, waar we heel trots op zijn. Joke is 14.3 kilo afgevallen met X-Fittt en Marieke zelfs 16.1 kg!

We zijn nu ruim een week verder, Joke heeft alsnog haar doel om 15 kilo af te vallen gehaald. Ze heeft haar nieuwe laarzen verdiend. Dit had ze zichzelf beloofd als ze haar doelstelling zou halen. Marieke durft weer broeken te dragen, want die zitten nu een stuk fijner en zijn 2 maten kleiner.

Wij gaan nu op dezelfde voet verder en gaan in januari nog een keer met X-Fittt meedoen. We willen nog een aantal kilo’s er af krijgen. We hopen dat we dan ook weer zo’n gezellige groep hebben.

Wij raden iedereen die kilo’s wil kwijtraken, zich fitter en zich energieker wil voelen, aan om mee te doen met X-X-Fittt. Er is zelfs een speciale groep voor mensen met diabetes. Daar doet de moeder van Joke, de oma van Marieke, aan mee. De sportschool Formupgrade zorgt voor een goede begeleiding, gemotiveerde trainers en gevarieerde en uitdagende groepslessen. We willen iedereen die ons bij Formupgrade en onze groepsgenoten heel erg bedanken voor de hulp, advies en het afbeulen. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar zonder hulp hadden we niet tot dit resultaat kunnen komen.

Groeten Joke en Marieke.

succes_Joke-en-Marieke-Baerends