Ik had mij samen met mijn maatje aangemeld voor X-Fittt in september. Daardoor werd de stap toch wat makkelijker en samen gingen wij dit avontuur aan! We hadden al meerdere mensen gezien die ook X-Fittt gevolgd hadden en zo mooi waren afgevallen. Tuurlijk was je trots op ze, maar tegelijk enorm jaloers.

Ik ging mijn probleem onder ogen zien en zag een hele verdrietige onzekere vrouw in de spiegel.Vreselijk voelde ik me met zware obesitas. Ik sloot me steeds meer op en durfde mensen niet onder ogen te komen. Mensen die me lang niet hadden gezien zag ik denken: jeetje, wat ben jij zwaar geworden. Vaak werd het ook gezegd en bam, dat kwam binnen en sloot ik me weer op.

De eerste 5 km run. Ik vond het eng, maar tegelijk zag ik een uitdaging. Ik kwam na 47 minuten binnen en voelde als een hele overwinning. Na 2 weken X-Fittt ging ik op vakantie naar Turkije, all-in en niet sporten. Uiteindelijk bij terugkomst was ik maar 4 ons aangekomen, dus erg trots en weer gemotiveerd om verder te gaan.

Ik had als doel zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken en in januari nog een keer het programma van X-Fittt te volgen. Op 3 december zat de eerste 12 weken erop, 16 kilo lichter en voelde me fit! Geen pijn aan de knieën meer en vond het sporten heerlijk! Op 7 Januari begon ik aan mijn tweede X-Fittt. Ik wilde deze 12 weken minimaal 10 kilo kwijt raken en aan het einde de 5 km run in 1x uit gaan lopen, beide is gelukt! Op 1 april was het einde van X-Fittt en liep ik in 1 keer met 28 minuten over de finish en ben nu meer dan 30 kilo kwijt!!

Eindelijk kan ik zeggen als ik diezelfde vrouw bekijk in de spiegel, wauw wat ben ik trots op je!! Ze straalt! Ik ben enorm dankbaar dat alle mensen bij Formupgrade altijd achter je staan en je helpen bij je moeilijkheden. Het zijn echt allemaal toppers! Door deze mensen en mijn maatje Joyja heb ik plezier gevonden in het sporten! We hebben dit samen gedaan 24 weken lang en gaan nog steeds samen door. Bijzonder om dit samen te delen!