Na maanden lang twijfelen heb ik besloten deel te nemen aan X-Fittt. Ik heb er geen moment spijt van gehad!

Op 7 januari begon X-Fittt voor mij, maar wat zag ik op tegen die 5 km run. Na ongeveer 3 km had ik het wel gehad, maar door het support van de deelnemers van de nieuwjaarsrun kreeg je voldoende energie om ook de laatste 2 km vol te maken. Daarna begon de fase voedingsschema’s maken. Jeetje, wat heb ik de eerste week getwijfeld of ik met deze voeding wel ging afvallen. Ik at op veel meer momenten per dag en daarnaast kreeg ik al het eten zelfs niet eens op. Na wat tips van oud-deelnemers van X-Fittt ging het beter. De kilo’s verdwenen, wat was dat een kick!!

Toen het sporten nog. Verschrikkelijk voelde ik mij, hoe wist ik nou al die termen? Burpees, push ups, jumping jacks en nog veel meer. Na een aantal keren proberen lukte ook dat. Weer een stap gezet. Wie had gedacht dat ik sporten leuk ging vinden? Nou, ik in ieder geval niet. Na week 5 kreeg ik een dip, ik begon me af te vragen of deze verandering van leefstijl wel wat voor mij was. Na wat gesprekken kwam ik erachter dat ik op de goede weg zat en kreeg meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen. Het was doorpakken, voor ik het wist kwam de eindmeting en de eindrun. Daarbij was ik 12.5 kg lichter, 15 cm buikomvang kwijt en ruim 10 minuten sneller. Wat was en ben ik trots op mezelf, ik heb het gedaan!

Na 12 weken heb ik ervoor gekozen zelf door te gaan met sporten en m’n voeding. Daarnaast ga ik nog iedere zaterdag wegen om zo mijzelf niet voor de gek te kunnen houden. Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb, al ben ik er nog niet. Waar een wil is… is een weg!

Groetjes,
Marieke