Het lijkt een eeuwigheid geleden dat mijn collega Alexander vertelde dat hij zich ingeschreven had bij Formupgrade en dat hij deel ging nemen aan X-Fittt. Wat hem over de streep getrokken heeft is een tegoedbon die wij op het werk gekregen hadden en die ook bij Formupgrade in te wisselen was. Hij zei gelijk: “dat is ook wat voor jou, moet je ook gaan doen”. Ik had namelijk al langer lopen klagen dat ik weer wat moest gaan doen, maar totaal geen initiatief genomen. Ik had 101 excuses om het vooral maar niet te gaan sporten: te druk met het werk, de kinderen, hun sporten etc. etc.

Alexander was inmiddels gestart en begon met het eten van cracottes op het werk en ineens had ik zoiets van “als jij t kan, kan ik t ook”. Met zachte dwang heb ik me opgegeven voor de intake. Ik was net voor de kerst al wel weer begonnen met hardlopen. Ik keek dan ook best uit naar de 5 km run, maar het “noodlot” sloeg toe en nog voor ik echt met X-Fittt kon beginnen had ik een blessure: hielspoor. Ik heb met de intake dit direct gemeld aan Dyonne en mijn angst uitgesproken dat ik daardoor niet mee kon doen, maar ze zei gelijk: “O maar dan is er nog heel veel wat je wél kunt doen”. Hoe waar was dat.

De run heb ik moeten laten schieten, maar de andere trainingen heb ik allemaal bijgewoond én actief mee gedaan. Ik deed dit voor mezelf, dus ik wilde ook knallen. Ik wist dat ik wel af kon vallen, maar erbij sporten was al weer heel wat jaartjes geleden. Ik heb me alle 12 weken strikt aan de dieetadviezen gehouden, want zoals ik al zei “ik deed dit voor mezelf” en als ik iets doe doe ik het goed. Naast de 2 keer sporten met de X-Fittt ploeg ging ik 1 à 2 keer per week extra trainen. Spinbox was en is m’n favoriet, maar ook spinnen zelf begon ik steeds leuker te vinden.

Onze X-Fittt ploeg was wel een super toffe: team groen, “de beste”. Erg veel leuke, gemotiveerde en gezellige dames en 1 heer. Wij hebben elkaar er echt doorheen gesleept. De appgroep houden we nu nog steeds in de lucht, omdat we nog niet zonder elkaar willen. Want nu begint het echte werk, op gewicht blijven. Zoals ik al zei: “afvallen kan ik wel”, maar nu vasthouden!

Ik heb me dan ook strak voorgenomen om minstens 2 à 3 keer in de week te blijven sporten en om langzaam weer wat meer te gaan eten. Ik heb mijn streefgewicht bereikt. Eigenlijk is mijn resultaat boven verwachting. Ik ben in deze 12 weken 17,4 kg afgevallen. De opmerking bij de laatste weging van Dave: “je bent zelfs helemaal weer in shape” is natuurlijk helemaal een kick! Buiten de kick van het uiterlijk merk ik ook dat het sporen veel doet in mijn hoofd. Ik ben veel minder humeurig, kies weer wat momenten voor mezelf en voel me daar super goed bij (en mijn gezin ook).

Dank je wel X-Fittt team: Danny, Dionne en Dave. Jullie hebben ons opgezweept, afgebeuld, beloond en aan het werk gezet en met super resultaat! Maar zonder ons X-Fittt ploegje was het succes nooit zo groot geweest. En natuurlijk moet ik Alexander bedanken, die zelf ook heel veel is afgevallen via X-Fittt. Als hij me niet “gedwongen” had, had ik dit resultaat nooit bereikt, me nooit zo fit gevoeld en was ik weer een zomer balend van mijn figuur ingegaan. ALLEMAAL ENORM BEDANKT!

foto van X-Fittt.