Op Koningsdag 2016 werd ons derde wonder geboren en meteen was ik van een mooie zwangere vrouw een gigantisch volle moeder. Wat vond ik het vreselijk hoe ik eruit zag, maar ja ik was net bevallen dus ik dacht: er gaat in de kraamweek wel wat af. Helaas, de zomer brak aan en ik moest toch echt nieuwe kleren. De kleren die ik had paste tot krap over de knieën…

Iedereen zei: komt goed Loes, dadelijk weer sporten en dan komt het weer goed, maak je niet druk joh, je hebt 3 kinderen. Ik wilde geen jaar bezig zijn om mezelf beter te voelen. Ik wilde ook geen moeder zijn die geen leuke kleren aan kan, ik walgde enorm van mezelf.

Ik hoorde dat mensen X-Fittt deden en ik vond het eigenlijk echt onzin, tot ik het eindresultaat na 12 weken zag. Ik wist dat dit mijn kans was en had een bericht gestuurd.

Nou dat was stap 1, ik werd uitgenodigd voor de intake en er was geen weg terug. Daar stond ik in het kantoortje, mijn gewicht buikomvang en vetrollen werden gemeten. Hieruit bleek dat ik obesitas had, de tranen rolde over mijn wangen. Ik wist dat ik dik was maar dat het zo erg was…

De confrontatie was nodig om de knop om te zetten. Het was 6 augustus, daar waren we dan aan de start van de 5 km run… wat een hel was dat. 42.24 minuten later kwam ik over de finish, ik was helemaal kapot. Dit was het begin van X-Fittt.

2 á 3x per week sporten, regelmatig zelf hardlopen en me houden aan een dieet. De kilo’s vlogen er vanaf, elke week verbaasde de weegschaal me weer. Soms had ik baalmomenten en had ik zin in lekkere hapjes en zoetigheid…maar dan dacht ik aan de weegschaal en dat motiveerde me enorm.

Na 12 weken zit X-Fittt erop. Weer de 5 km run, na 10 dagen vakantie met minder beweging dan normaal.

– Ik kwam na 33.09 minuten over de finish
– Mijn bmi is 6.3 punten gezakt
– Mijn buikomvang is 27 cm minder
– Mijn vetpercentage is met 7.2% gedaald en er is 13.6 kilo vet van mijn lichaam af

Ik ben 19.1 kilo lichter en heb geen obesitas meer!!! Ik ben er nog niet, ik ga door maar ik ben echt enorm trots op mezelf. “Waar een wil is …is een weg”

Groetjes,
Marloes