Eind maart ben ik begonnen aan mijn X-Fittt avontuur. Het was geen vrijwillige keuze, want ik was er nog steeds van overtuigd dat mijn eigen manier van afvallen de juiste manier was. Ik had alleen wat tips nodig en ik dacht dat leefstijlcoach Laura mij die wel kon geven. Ik had nooit kunnen denken dat vanaf deze dag alles anders zou worden.

Laura gaf mij gewoon op voor X-Fittt. Ik had geen keuze meer en alle excuses die ik kon verzinnen werden van tafel afgeveegd. Regel het maar, dat was wat ik te horen kreeg. De eerste meting kwam in zicht… pff nou weet iedereen wat ik weeg… nou ik geloof niet dat dat het ergste was, maar de confrontatie met mijzelf wel! Ik woog over de 100 kilo, had een BMI van 35 en mijn conditie was super slecht!!!

Ik ben de strijd aangegaan. De strijd met de kilo’s, maar ook de strijd met mijzelf. Jaren lang heb ik vooral mijzelf voor de gek gehouden. “Ik voel me goed”, “nee hoor ik eet echt niet veel chips of snoep” of “nou ik ken alle smoesjes en trucjes wel. Nu had ik bewust gekozen voor mijzelf, het goed zorgen voor mezelf.

Het was zwaar, soms heel zwaar, maar nu na 8 maanden kan ik zeggen: wat ben ik blij… ik ben zo blij! Ik ben 22 kilo lichter, heb een BMI van 27, een goede conditie en voel me TOP!!! 3 december heb ik mijn X-Fittt periode afgesloten. Het moeilijkste en zwaarste gaat nu nog komen: de laatste kilo’s die ik er nog af wil en dan het houden van mijn gewicht!

Maar er werken kanjers bij Formupgrade, dus ik weet dat ik niet alleen sta! Want ja, dankzij al deze kanjers ben ik zover gekomen!!! Mijn 3 kanjers thuis, mijn super kanjers in de groep maar ook alle trainers van Formupgrade Presikhaaf, Robbie, Ismael en Dave van der Kamp (een groot voorbeeld voor velen) en alle anderen die hier niet bij staan, maar vooral lieve Laura. Zonder jou had ik deze keuze niet gemaakt!!! Dank je wel 😙😙😙😙.

Mocht je nog twijfelen: stop daarmee en ga het gewoon doen!!!

Liefs,
Maud Nas