Van alles heb ik de afgelopen jaren al geprobeerd om af te vallen. Elke keer ging het een paar weken goed, maar zodra ik het idee had dat ik wat was afgevallen kwam de klad erin en viel ik in mijn oude patronen.

Eind vorig jaar zag ik de oproep voorbijkomen voor X-Fittt. Dit was de perfecte combinatie voor mij: een voedingsschema, sporten onder begeleiding mét een vaste groep en daardoor een stok achter de deur. Zonder twijfel heb ik me dan ook opgegeven. Op 3 januari was het zo ver, de kick-off van X-Fittt. Met de eerste weging en het rondje van 5 km hardlopen. Beide waren confronterend. Ik was ervan overtuigd dat het me nu écht zou gaan lukken om af te vallen én fitter te worden.

De trainingen waren pittig, maar ook erg leuk en uitdagend. De groep gaf mij een extra boost. Ook onze trainers Pieter en Emre wisten mij keer op keer net dat zetje te geven om mijn grens weer een stukje te verleggen. Ik had het nooit verwacht, maar ik keek iedere keer weer uit naar de volgende training. Het voedingsschema is goed te doen. Ik heb geen moment honger gehad. In het begin waren er natuurlijk wel moeilijke momenten, maar gelukkig hadden we een groepsapp waarin we elkaar konden steunen én lief en leed konden delen.

En dan de zaterdag: wegen..! Iedere keer weer spannend óf en hoevéél je was afgevallen. Meerdere malen bleek dat ik maar een paar ons was afgevallen, terwijl ik me voor 100% aan mijn voedingsschema had gehouden én sportte! Op die momenten was het fijn om wat extra steun te krijgen van Dave. Hij zag dat ik teleurgesteld was over de weging en stuurde me later op de dag een bemoedigend berichtje. Gelukkig viel ik de weken daarna weer meer af.

Tijdens 12 weken X-Fittt ben ik 17,6 kg afgevallen! Het eindrondje heb ik zonder te stoppen uitgelopen! Ik ben blijven sporten bij Formupgrade omdat het mij goed bevalt. Goede begeleiding en leuke mensen. Nog even doorbikkelen om de laatste 10 kilo er af te krijgen.

Tegen iedereen die nog twijfelt over deelname aan X-Fittt wil ik zeggen: SCHRIJF JE IN..!!! Het is pittig maar echt de moeite waard!

succes_Melissa-Diesveld