Via mijn kapster Evelien had ik al gehoord en gezien dat X-Fittt werkt. Maar ja, sporten en Mireille? Geen goede combinatie. Ik heb al meerdere sportscholen in het land gesponsord zonder enige zweetdruppels achter te laten. 🙂 Wel heb ik aandachtig naar haar verhaal geluisterd en haar resultaten gevolgd, maar er niks mee gedaan. Sporten is immers niks voor mij. 😉

Ik dacht ik ga gewoon weer (net zoals in 2010) beginnen met het Cambridge (CB) dieet en dan vliegen de kilo’s er zo vanaf! Zo ging het immers de eerste keer ook, maar blijkbaar is een tweede keer CB voor mij een stuk moeilijker dan de eerste keer. Ik kon alleen maar denken aan eten, eten en eten en kwam niet in de shakemodus. Ja de eerste 3 dagen gingen me prima af, maar dan viel ik weer terug en ging ik eten. Wat gebeurt er dan? Juist, je bent 3 kilo afgevallen en komt er vervolgens weer 4 aan. 🙁 Nee, dat werkte toch echt niet meer voor mij. Ik moest op zoek naar iets waarbij ik kon en mocht eten maar toch zou afvallen…

Bij Evelien toch nog maar weer eens gevraagd naar wat meer details over wat je dan wel en niet mag eten en wat ik kan verwachten bij de X-Fittt lessen. Hetgeen wat ze me vertelde was helemaal niet zo erg als ik had gedacht en leek ineens veel minder afzien dat het volgen van het CB dieet. Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken, een bericht op Facebook gestuurd, een afspraak gemaakt voor de intake en me aangemeld voor X-Fittt.

Man man, de kick-off in Malburgen was toch even afzien zo zonder conditie. Toch heb ik dit binnen 47 min uitgelopen en ik kon nog lachen na afloop. Na de eerste training van Yvonne dacht ik zowaar: hé sporten kan ook leuk zijn! Gewoon een beetje aan de gang gaan met de fitnessapparaten zal ik nooit leuk gaan vinden, maar de X-Fittt lessen, Small Group en Spinbox zijn toch echt leuk!

De eerste paar dagen heb ik wel even lopen worstelen met de eetschema’s. Het was even puzzelen om de juiste combinaties te maken en de juiste hoeveelheid aan producten en calorieën binnen te krijgen. Na de 1e week was ook die hobbel genomen en liep dat ook op rolletjes. Het is even een gedoe om alles bij te houden maar op deze manier ben je je er wel meer bewust van wat en hoeveel je binnenkrijgt. De Food app is daarbij een heel handig hulpmiddel, scheelt een heleboel reken en-schrijfwerk. 🙂 Vrijdag de 29e na 11 weken X-Fittt heb ik mijn eindmeting gehad en ik was meer dan tevreden. In totaal 12 kg kwijt en 14 cm buikomvang minder, dus ik ging met een heerlijk gevoel op vakantie! Nog een ronde X-Fittt? Nee ik niet, ik mag niet meer meedoen. 🙂 🙂

Maar geloof het of niet ik blijf sporten! Morgenochtend staat de eerste training na de vakantie alweer gepland en dan gelijk bij Marlon. Een betere start na de vakantie kan je niet hebben! 😉

Thanks mensen van Formupgrade voor jullie support! Ik loop weer vrolijker langs een spiegel. 🙂

Groetjes,
Mireille