In de afgelopen jaren was ik gegroeid tot een stevige kerel van bijna 117 kilo. Vorig jaar kwam ik met rugklachten bij Formupgrade en werd ik vakkundig en sympathiek geholpen door fysiotherapeut Camillo. De klachten werden door zijn behandeling en oefeningen wel wat minder, maar afvallen zou nog beter zijn.
In de nieuwsbrief van Formupgrade las ik over X-Fittt en de goede resultaten die mensen daarmee behaalden.
Inmiddels was ik zeer gemotiveerd geworden om af te vallen temeer omdat ik een steeds minder conditie kreeg. Daarbij kwam ook nog dat ik nog maar een paar broeken uit mijn kledingkast aankon en ik inmiddels al broeken moest kopen met maat 40!
Met lood in mijn schoenen begon ik aan het traject.
Ik vond het eerst moeilijk om weerstand te bieden tegen alle lekkernijen zoals gebak en chocolade. Bij een verjaardag hoort toch gebak? Maar ik heb ontdekt dat ik ook heel gezellig kan zijn zonder dat ik gebak eet. Het betekende voor mij op een hele andere manier om te gaan met eten en het denken over eten.
Ik vond het sporten eerst vreselijk. Ik was bekaf en zag wel eens sterretjes. Ik vond de weegmomenten iedere week soms nog spannender dan een bezoek aan de tandarts.
Soms een reprimande als ik was aangekomen maar ook een hug als ik lekker was afgevallen. En na afloop altijd contact met mijn groepsmaatjes over de resultaten.
Ik heb de training twee keer 3 maanden gevolgd en heb veel steun gehad aan de goede begeleiders van Formupgrade. Ik heb een periode in Noord getraind onder leiding van Danny en een periode in Zuid getraind onder leiding van Robbie. Ook veel steun en gezelligheid van de dames (kerels waar blijven jullie?) waar ik mee trainde. De sfeer was leuk en we sleepten elkaar soms letterlijk door de zware trainingen heen.
Ik ben niet snel afgevallen maar ben inmiddels wel ruim 15 kilo kwijt. Ik draag inmiddels maat 36 van broeken en zelfs die zitten me soms al ruim. Ik weeg nu rond de 100 kilo en wil er nog 10 kilo aftrainen. Dat gaat me lukken omdat mijn wil om af te vallen nu sterker is geworden dan de drang om te eten/snoepen. Nu vind ik het heerlijk om te bewegen en te sporten!
Ik voel me fitter en vitaler.

Hartelijke groeten,

Peter Hekkers