Al jaren wist ik dat ik te zwaar was, maar liever een gezellige dikkerd dan een magere chagrijn.. Och ik wist het zo mooi te brengen, ik ging het zelf geloven.

Vorig jaar (januari 2014) ben ik een hele dag onderzocht omdat ik uitval had aan een van mijn ogen. Er werd gedacht aan een TIA. Op dat moment werd er ook bloed geprikt. De internist gaf toen al aan dat het beter zou zijn als ik wat zou afvallen. Mijn suikergehalte zat in het voorstadium van diabetes!

Schrik je dan? Ja.., heel even, maar vervolgens gewoon doorgegaan. Dus ook blijven eten én dikker worden. Veel taarten en feestjes want mijn hobby is taarten bakken! In januari van dit jaar woog ik 109 kilo, sportte ik 2 keer in de week en met een zittend beroep was het verder qua afvallen niet heel erg gunstig.. Door een vriendin en door Facebook werd ik gewezen op de Facebooksite van X-Fittt. Zou dat dan het antwoord zijn? Nou.., eerst maar eens kletsen daar… Met enige scepsis ging ik er naar toe en besloot me in te schrijven. Baat het niet dan schaadt het niet, toch? Op 21 februari was de kick off en maakte ik, nog steeds een beetje argwanend en lichtelijk in paniek na het lezen van de voedingslijsten, kennis met de mensen van X-Fittt.

5 Kilometer lopen..!! Mooi natuurgebied hoor, echt! Maar ik dacht dat ik het zou begeven, pfff….

Daarna 12 weken lang elke week 3 keer knallen bij Formupgrade Malburgen, met super mensen.

Ze wisten elke keer weer net iets meer te vragen van mijn uithoudingsvermogen. De groep waar ik in zat was super, we hebben naast heel hard getraind ook vreselijk gelachen met elkaar en zelfs nu appen we nog in een groepsapp. De stand na 12 weken X-Fittt: een blije mij, 22 kilo lichter en van maat 50 naar 42..!

En mijn suiker? Die zal ik nog eens laten prikken. Ik zit zo goed in mijn vel, voel me beter, slaap beter, heb geen zere knieën meer en loop inmiddels 5 kilometer achter elkaar hard. Én ik vind sporten heerlijk! Had je dit een half jaar geleden tegen me gezegd had ik je waarschijnlijk een beetje meewarig aangekeken en gevraagd of je wel lekker was? Twijfel je nog of je mee wil doen? Ik zeg: “GA ER VOOR!!” En je mag me altijd wat vragen…. Ik ben voor X-Fittt..!!!

Met vriendelijke groet,
Petra van Kooten

succes_Petra-van-Kooten