Hallo mijn naam is Remco Wolfsen ik ben 34 jaar. Omdat ik al een tijdje door overgewicht niet goed in mijn vel zat, ben ik er over na gaan denken om hier wat mee te doen. Voor 10 jaar terug woog ik al eens op de top 140 KG en ben toen zelf in 7 a 8 maanden afgevallen tot 90 KG. Dus het afvallen zou je zeggen hoefde ik niet te leren, echter door verschillende omstandigheden in mijn leven was dit jaar het gewicht weer opgelopen tot 123,5 KG.

Dit wil ik best even kort toe lichten omdat iedereen er toch vaak wel een reden voor heeft. Het was eind 2013 toen ik en mijn vriendin na een heftig traject van 3 a 4 jaar IVF te horen kregen dat wij nooit meer een kind van ons samen zouden krijgen. Tot die tijd woog ik nog steeds ergens tussen de 90 en 95 KG en dat hield ik toen al zo,n 7 jaar vol. Toen wij even op vakantie gingen om de boel een beetje op een rijtje te zetten kregen wij in Januari 2014 te horen dat mijn moeder een aneurysma in haar hesenen had en mijn wereld stortte in. Na een heftig traject van 2 jaar ziekenhuis bezoeken en verzorging die ik elke dag van 16:00 tot 18:00 uur op mij nam in het verzorgings tehuis overleed mijn moeder op 20-01-2016 en wij bleven verslagen achter.

Mijn vader (mijn allerbeste vriend) bleef alleen achter en moest na 40 jaar samenzijn afscheid nemen van zijn levenspartner ik was er kapot van. Inmiddels was dit ook te zien in mijn gewicht want dat was inmiddels al opgelopen richting de 115 KG en ik voelde me steeds slechter ik moest bijna kotsen van mijzelf. Het jaar 2016 stond in het teken van mijn vader en proberen hem er zo goed mogelijk doorheen te slepen. Dit lukte aardig we zorgden voor een nieuw huisje knapte het helemaal op en in Oktober had ik met mijn vriendin geregeld dat we met z’n vieren lekker naar Florida zouden gaan. We hebben echt een super mooie vakantie gehad echter wisten we toen nog steeds niet wat ons in December boven het hoofd zou komen te hangen.

Eind December kregen we namelijk na een aantal ziekenhuis bezoeken en onderzoeken te horen dat mijn vader uitgezaaide maagkanker had en dat we in maanden moesten gaan denken. Echter bleek niets daarvan waar het was namelijk een goede maand want mijn vader overleed op 05-02-2017 en ik was mijn allerbeste vriend en maatje ook nog kwijt en de wereld zakte onder mijn voeten weg. Het jaar 2017 vloog voorbij ik leefde op een soort van overlevings modus. Toen ook nog in dat jaar bleek dat mijn schoonmoeder kanker had dacht ik tuurlijk dit kan er ook nog wel bij. Gelukkig is zijn nu genezen verklaard maar het traject was wederom slopend en intensief.

In December was dan ook mijn gewicht inmiddels al opgelopen tot 123,5 KG en ik moest er echt iets aan gaan doen. Het antwoord kwam in de vorm van X-Fittt op 6 januari startte ik met sporten een gezondere leefstijl en had voor ogen om in 12 weken 25 KG af te vallen. Wat betreft de voeding was het allemaal prima te doen je moet gewoon de eerste twee weken doorkomen en dan zit je in de flow en gaat het bijna vanzelf. De begeleiding is top en de sport oefeningen zijn in het begin erg pittig maar wel leuk en erg afwisselend. Na het traject van 12 weken waren wel niet de 25 KG er af maar toch zo’n 19 KG en ik was er natuurlijk een stuk fitter bij geworden.

Inmiddels doe ik nu alweer 1 week leefstijlcoaching om zo weer op de 90 KG uit te komen in de komende 12 weken en dat gaat zeker lukken. Ik sport met mijn ouders in gedachten en dat ze altijd achter me staan en dit geeft mij een positieve fibe om het allemaal vol te houden. Tuurlijk hebben we allemaal wel eens een dag dat je er niet zo op let maar dat moet natuurlijk ook kunnen want anders heb je geen leven meer. We gaan er voor en blijven sporten onder goede begeleiding van Formupgrade en ik ben heel erg blij dat ik de stap heb genomen. Iedereen weet hoe je afvalt en hoe je beter kunt leven alleen heb je soms weer even die zet in de goede richting nodig en dat doet X-Fittt zeker allemaal super bedankt voor de begeleiding ik voel me weer als herboren en lekker fit.

Groeten Remco

30704237_1825993214119419_6302706920234942464_n