Ik ben begonnen met X-FITTT omdat ik een gezondere levensstijl wilde creëren. Ik had een BMI van 28,5 en woog 90,2 kilo. Dat is voor mijn lengte gewoon te veel.

Sporten doe ik erg graag maar ik zei te makkelijk af als ik het alleen moest doen. Vooral het eten was een probleem. Ik hield namelijk van heel erg lekker (ongezond) eten en kon dan eigenlijk geen maat houden.

Door X-FITTT heb ik geleerd dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Er zijn echt talloze combinaties mogelijk. Ook was mijn dagritme wat betreft eten gewoon slecht. Ik nam eigenlijk nooit een ontbijt en in de loop van de dag at ik ook heel onregelmatig. Hierdoor had ik een groot honger gevoel bij het avondeten. En dat resulteerde dan weer in te veel en te ongezond eten. Door X-FITTT heb ik geleerd om 5 eetmomenten per dag te hebben. Dit zorgt ervoor dat ik mij over de hele dag verspreid goed en energiek voel. Kortom win win situatie. Ik eet en gezonder en heb een meer verzadigd gevoel. Door de eetmomenten is het grote hongergevoel bij het avondeten ook verdwenen. Een gezonde portie is nu meer dan voldoende.

Ook het sporten heb ik als zeer fijn ervaren. Wij hadden een erg leuke en diverse groep. Iedereen was gemotiveerd en dat haalde bij iedereen het beste naar boven. Dit blijkt ook bij het eindresultaat. Iedereen heeft heel veel progressie geboekt. We hadden wekelijks 2 groepslessen onder vaste begeleiding. Deze lessen waren intensief maar wel goed opgebouwd. Hierdoor merkte ik dat dat ik elke week een stukje fitter en sterker werd.

Het eindresultaat is dat ik 16,2 kilo ben afgevallen en mijn BMI nu op 23,4 zit. Kortom zit ik nu op een gezond gewicht. Dit dankzij alle hulp, motivatie en inzet van X-FITTT.

Ik kan iedereen met overgewicht die moeite heeft met motivatie en eetpatroon aanraden zich aan te melden voor X-FITTTT. Je zult er geen spijt van krijgen, daar ben ik van overtuigd.

Grtz Ricardo