Al jaren lukte het me niet af te vallen. De meeste pogingen die ik deed begonnen met fanatiek sporten, met als gevolg een blessure en dus maar weer eten uit frustratie. Ken je dat? Alles hebben wat je hartje begeerd en toch niet goed in je vel zitten, oftewel… ongelukkig.

In januari 2016 kwam de moeder van mijn jongste zoontje zijn vriend haar zoon ophalen en die kende ik bijna niet terug, zoveel was ze afgevallen. Ik vroeg: “Joyce, hoe heb je dat gedaan?” Zij vertelde over X-Fittt. Ik was direct enthousiast en heb me opgegeven. Na de intake schrok ik nogal van het voorgeschreven dieet. Zoutloos eten? No way! We kookten met zout en deed altijd op mijn bord met eten nog iets extra zout uit de molen. Geen MacDonalds meer? Ik was gewend zeker 4 keer in de week een hamburger of meer onderweg in de auto te eten. Geen buffet aanraken wanneer ik met mijn band op een bruiloft speel? Ik had er een hard hoofd in, maar het was het proberen waard.

Op 20 februari 2016 was de start. Ik heb de 5 km gelopen en s’avonds had ik een feest ter ere van mijn 50e verjaardag. Zondag nog een borrel genomen en s’maandags gestart met het dieet. Ik zou het wel zien. Door mijn slechte conditie had ik werkelijk overal spierpijn waar je het maar kunt hebben. De trainingen waren zwaar. Lichamelijk voelde ik me de eerste weken alsof ik een marathon achter de rug had. Af en toe ging ik s’middags zelf bijslapen. Bizar! Ik kreeg goede feedback op mijn voedingslijsten en na even zoeken kreeg ik de slag te pakken van 6 eetmomenten per dag.

Een week of vier later voelde ik me mentaal sterker worden en ik werd steeds fanatieker. De oefeningen gingen gaandeweg beter en kwam ik op kracht. Het dieet ging zowaar goed en de kilo’s vlogen er af. Ik kreeg drang om meer te trainen en begon extra te lopen. Ik zat in een flow en was niet te stoppen.

Met de samenstelling van de groep hadden we aanvankelijk wat pech. We begonnen met 11 deelnemers en na 6 weken bleven we, na een en ander uitgesproken te hebben, met 6 kanjers over. We begonnen elkaar te steunen en aan te moedigen in de groepsapp. Geen enkele training bleek hetzelfde en ook de trainers Robbie en Dionne zijn zeer verschillende trainers wat betreft persoonlijkheid, maar allebei geweldige mensen. Altijd aanmoedigen en positief drillen, net als alle andere trainers. Je doet het zelf en je motiveert elkaar optimaal en dat geeft een boost! Ik zal de trappen bij locatie zuid nooit vergeten, pff. Toch voelde het goed gek genoeg. Op zondag rug en buiktraining bij locatie Noord, geweldig!

Eindresultaat: van obesitas naar een gezond BMI! Bammm. Voel me werelds, happy, eet supergezond, sport veel en ga nu meer op kracht trainen bij X-Fittt summer, want heb nog steeds enigszins angst voor terugval. Net de eerste training bij Daniel in Presikhaaf gehad. Weer een leuke groep en zwaarder. Zin in!

Wat een verandering in 12 weken tijd. Had je mij 14 weken geleden gezegd waar ik nu zou staan, had ik je niet serieus genomen. Het is dus wel mogelijk en te doen, al ga je iedere keer tot het gaatje. Dat maakt overigens volgens mij ook het verschil, want uit mezelf zou ik nooit zo diep gaan met de trainingen en openstaan om je mindset te veranderen. Het zijn en blijven “slechts” hulpmiddelen. Maar een beproefde no nonsense formule die echt werkt. Met Dave als boegbeeld die anderen inspireert, bewust maakt van waar je mee bezig bent en zelf ook mee sport!

Alleen alles valt of staat met je EIGEN motivatie. Ik kan alleen maar zeggen:”GO FOR IT!” Succes allen…

Groeten,
Ronald v Put

foto van X-Fittt.