Ik zal me als eerste even voorstellen. Mijn naam is Sanne, 25 jaar en actief als verkoopmedewerker bij Welkoop Huissen. Tegenwoordig ben ik ook geregeld te vinden bij Formupgrade.

Het woordje sporten stond voorheen niet echt in mijn woordenboek. Ja natuurlijk, vaak zat lid geweest bij een sportschool om vervolgens niet te gaan. Je bekeken en onzeker voelen, en je werd behandeld of je een nummertje was. De meeste die dit lezen zullen dit gevoel misschien wel herkennen.

Van kleins af aan was ik al een dikkertje dap en liep ik als kind al bij een diëtiste. Sinds een jaar of 3 heb ik te kampen met een trage schildklier. Die mijn overgewicht erger heeft gemaakt dan dat het al was. Het afvallen lukte me niet en de moed zakte me steeds verder in de schoenen. Ik bleef maar groeien in de breedte. Tot ik tegen het volgende probleem aan liep. Te hoge bloeddruk, te snelle hartklopping. Oorzaak? Overgewicht. Sindsdien zag ik in dat dit niet langer kon. Er kwam heel toevallig iets voorbij op Facebook bij een oud buurtgenootje. Toen heb ik haar benaderd en gevraagd wat het programma precies inhield. Uiteindelijk ben ik samen met haar het X-Fittt avontuur aangegaan.

X-Fittt, als eerste de intake bij Dionne. Die vreselijke weegschaal. Het huilen stond me nader dan het lachen, maar het was de keiharde waarheid met een BMI 32,6 obesitas. Vanaf dat moment heb ik de knop helemaal om kunnen draaien.
Voedingsschema’s maken, minimaal 2x per week verplichte groepslessen en liefst de 3e keer zelf sporten. Onze eerste groepsles zal ik ook nooit vergeten bij Ismael. Trappen lopen, wat was dat afzien! Ik miste de zuurstoffles op mijn rug. Totaal geen lucht en een conditie van een ezel, maar wat ben ik de trainers tot op de dag van vandaag dankbaar.

Ik ging me steeds lekkerder voelen en doordat het afvallen zo goed ging bleef ik gemotiveerd. Door onze hechte groep die we hadden werd ik nog extra gestimuleerd. Ook namen me klachten af. Wat ook een van me doelen was.
Met 8 weken X-Fittt was ik al medicijnvrij voor het hart/bloeddruk. Bloeddruk was super en van mijn hart had ik ook weinig tot geen last meer.

Na de 12 weken van X-Fittt ben ik 12 kg afgevallen. Wat natuurlijk al een hele top prestatie was. Ik bleef daarna stilstaan met mijn gewicht en ik miste de leuke lessen en de stok achter de deur. Ik wilde graag nog iets meer afvallen. Toen heb ik besloten om nog een keer met X-Fittt mee te doen. Ik heb toen ook mijn collega overgehaald om met me mee te gaan. Die vecht ook al jaren tegen zijn overgewicht. Ook deze X-Fittt was weer een succes!

Eindelijk begonnen mensen om me heen het meer te zien. Ook naar stad gaan om te shoppen werd leuk! Van maatje 42/44 naar maatje 38, dit had ik nooit kunnen bedenken. Dat ik ooit nog een maatje 38 aan zou kunnen.

Wat een heerlijk gevoel. X-Fittt is inmiddels afgerond en weer -9,5 kg eraf. Dit komt neer op een totaal van – 21,5 kg. Met mijn eindmeting ook super mooie resultaten. Een BMI van 25,8 (op die 0,8 na gezond gewicht), een buikomtrek van 108 cm naar 84 cm, een VO2max van 55,4 en totaal verloren vet 13,3 kg (als ik nog aan dat filmpje van Dave denk,bah!) Mijn conditie is sterk verbeterd, voel me lekkerder in mijn vel als ooit tevoren. Ik ben dik tevreden!

Ik blijf 2 tot 4x per week sporten bij Formupgrade. Ook zal ik voor de laatste paar kg’s het X-Fittt schema nog even aanhouden, de laatste paar kg’s gaat me zeker ook nog lukken. Om de stok achter de deur te houden heb ik ook gekozen voor het nazorgtraject van X-Fittt.

Voor iedereen die twijfelt, ik kan jullie het echt aanraden! Een super programma. Leuke en vooral goede/pittige trainers (en JA dat is nodig soms!) Ik wil bij deze als eerste mister X-Fittt himself Dave bedanken en de trainers die me tot het uiterste dreven: Ismael, Dionne, Bob, Dwight en Glenn. Mijn twee X-Fittt groepen, jullie zijn allemaal toppers!

Zonder jullie was ik niet waar ik nu sta.
Thanks!

foto van X-Fittt.