Kennen jullie dat? Elke keer weer een dieet volgen, een paar kilo afvallen en vervolgens nog harder aankomen!?!
Zo ging het bij mij dus ook! Ik wist ondertussen dat ik van lekker eten hield, het liefst met mijn benen omhoog op de bank lag maar toch mijn gewicht wilde minderen. Elke keer probeerde ik het weer om af te vallen, maar zodra ik de -5 kg bereikt had bleef ik hangen. Het lukte mij niet om door te zetten. Ik had een steuntje in de rug nodig…
Tot op een avond een vriendin (Sharon) mij vertelde over X-Fittt. Zij had zich na vele positieve verhalen aangemeld voor X-Fittt. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig, maar waarom zou het mij nu wel lukken? Ik hoorde haar verhaal van X-Fittt werd erg enthousiast. Als groep ervoor gaan, vaste dagen trainen, elkaar aanmoedigen, je voedingsschema doorsturen (een goede controle voor mij) en elke zaterdag weer moeten wegen. Dat klonk mij goed in de oren!
Zal het mij dan eindelijk gaan lukken om wat kilo’s kwijt te raken en mij beter in mijn lijf te gaan voelen?
Na een minuut bedenktijd en wat aandringen van Sharon hing ik aan de telefoon. Eerst voor wat informatie, vervolgens om mij aan te melden. De eerste stap naar een gezonder gewicht is gezet!

20 juni was het dan zover. Ik mocht samen met de andere deelnemers van X-Fittt de 5 km rennen. Jeetje wat leerde ik mijzelf kennen. Dat ik niet fit was wist ik wel, maar dat ik na een stukje rennen al met de tong uit de mond liep viel mij vies tegen. 2 dagen later flinke spierpijn in mijn benen, maar vol goede moed ging ik richting Formupgrade.
Wat is het eigenlijk lekker om ’s avonds thuis te komen na een uurtje gesport te hebben. Het gaf mij een tevreden gevoel. Natuurlijk was het wennen en vielen sommige trainingen wat zwaar, maar ik had er een goed gevoel bij.
En toen.. de eerste weging! Ik hoorde mensen om mij heen die gerust 2 à 3 kg waren afgevallen in die ene week tijd, maar ik? ik niet! wat een domper.. maar 0,8 kg. Wat viel dat tegen. Maar niet getreurd. Gelukkig kreeg ik al snel steun van Dave en mijn teamgenoten. Kop omhoog en verder gaan. Mijn doel was 10 kg af te vallen en ik had nog 11 weken de tijd om dit te bereiken. Het houden aan het voedingsschema ging super, ik viel elke week wel een kilo af en mijn doel was in week 9 al behaald. -10 kg!! Die week erna een erg slechte week gehad met heel veel chocolade, maar ik had mezelf snel weer opgepakt en X-Fittt goed afgesloten. In totaal wist ik 12 kg af te vallen en mij een stuk fitter te voelen.

Het was een mooie ervaring en ik heb er veel leuke mensen door leren kennen.
Bedankt allemaal voor jullie steun, zonder jullie was dit mij niet gelukt.

Ik zeg tegen de mensen die twijfelen… gewoon DOEN! Je kan het!

12079593_1624559791138035_6694811069372769276_n12019881_1624559837804697_8334983475552815701_n