“Ik ben Nico, al bijna 34 jaar getrouwd met een vrouw die heerlijk kan koken. Trotse vader van 4 kinderen die allen actief zijn in de sport. Ik werk in de ICT voor een grote financiële instelling in Nederland.

De laatste jaren had ik regelmatig last van kleine kwaaltjes, zoals rugpijn bij het opstaan, onverwachte spierpijn bij een plotselinge beweging, knieën die opspelen na lang zitten. Na 2 trappen lopen de opmerking van mijn kinderen krijgen…Pap wat loop je toch te hijgen.

Tevens liep mijn gewicht telkens op, telkens ging het van dit is mijn grens en niet verder en als ik dan die grens bereikte verlegde ik hem weer. Sinds mrt’20 werk ik vanuit huis en werd mijn beweging nog minder en speelde de kwaaltjes steeds meer op. Eind september kwam via FB bij het GLI programma terecht. Ik heb toen echt de knoop doorgehakt en mezelf een doel voor ogen gesteld dat ik “duurzaam” wilde afvallen en dat ik me weer fit ga voelen.

De begeleiding door Anne is juist dat extra wat ik nodig heb. Middels de app houd ik tot op de dag van vandaag iedere dag bij wat ik eet en drink. Geef duidelijk aan wat mijn moeilijke momenten zijn, zoals de zaterdagavond als iedereen in huis lekker aan de chips zit of een stuk chocola tot zich neemt. Vroeger kon ik wel eens een halve 300 gr. paprika chips op eten of een heel blok chocola. Tot op de dag van vandaag heb ik dit niet meer gedaan. Af en toe pak ik een chippie van de kids af en dat is het.

Ik had al gezegd dat mijn vrouw heerlijk kan koken en dat had tot gevolg dat ik meestal 2x opschepte. Ook daarin heb ik een 180 graden draai in gemaakt en nu is genoeg is genoeg. Uit eten of met vrienden eten deden we ook graag, echter dit is veelal gepland en rondom die dag probeer ik daar wat rekening mee te houden.
Doordat ik thuis werk en in mijn werk redelijk flexibel ben kan ik overdag er 2 uurtjes tussen uit om naar de sportschool te gaan (TenTije). Voordeel is dat het tussen 12.00 en 14.00 heerlijk rustig is. Dit doe ik 3x per week op ma-wo-vrij. De begeleiding daar is prima en zodra mij een toestel tegenstaat vindt men wel voor mij een andere oefening. Ook wordt er rekening gehouden dat ik wat problemen heb met mijn rug en knieën. Tevens wordt er met de oefeningen rekening gehouden dat ik geen 20 meer ben (mmm bijna 57). Ik hoef geen sixpack.

Nu de sportschool dicht zit heb ik het wandelen ontdekt/uitgebreid als vervanger voor de beweging die ik toch elke dag wel wil hebben. Afstanden tot 15 km draai ik inmiddels mijn hand niet meer voor om. De online GLI lessen probeer ik min. 2x per week te doen met af en toe een sessie met de weerstandsband.

Na een maand was ik al 7 kg afgevallen. Inmiddels zit ik bijna aan de 15 kg. Mijn streven is om 20 kg af te vallen. Ik ben gestart met een BMI van 33.2. Inmiddels zit ik op een BMI van 28.8 .

Ik heb nu een garderobe die vernieuwd moet worden, tevens al een nieuwe riem moeten kopen en daarin alweer 2 gaten erbij moeten maken. Overhemden die ik eerst altijd over de broek droeg nu in de broek draag en mij geen zorgen hoeft te maken of de knopen onder spanning staan.

Ik slikte pillen voor mijn bloeddruk (te hoog), inmiddels i.o.m. huisarts na een week meten kon ik hiermee stoppen.

Al met al ben ik heel blij met zoals het nu gaat en ook een beetje trots op mijzelf. Ik betrap mij er zelfs op dat ik ook mensen in mijn omgeving probeer mee te krijgen in mijn leefstijl.”
Groetjes, Nico

Menu