Hallo ik ben Willy, 48 jaar oud en getrouwd met Heleen. Op 7 januari ben ik samen met Heleen begonnen met
X-Fittt. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we gingen doen.

Mijn vrouw had via een collega gehoord over X-Fittt en wilde daar aan meedoen. Zij had het idee om dat samen met mij te doen, dus zo gezegd zo gedaan. We hadden ons opgegeven en werden gewogen en gemeten en vervolgens konden we starten. Op 7 januari moesten we 5 kilometer lopen en dat viel best tegen. Twee dagen spierpijn, maar wel een goede tijd (31 minuten).

We gingen twee keer per week sporten met de groep en deden daar twee keer extra individueel sporten bij. We waren erg gemotiveerd, maar het nieuwe eetpatroon was even wennen. Ik had voor mijn gevoel een beetje te weinig, ik ben namelijk steigerbouwer van beroep. Met wat aanpassingen is dat helemaal goed gekomen.

Iedere week vlogen de kilo’s eraf, dus het ging super. Het sporten vond ik erg leuk en de groep was tof , ik raakte nog meer gemotiveerd. Na twaalf weken ben ik 21 kilo lichter en mijn conditie is uitmuntend. Ik heb zelf de eindronde afgesloten in maar liefst 23 minuten en ik ben een gezonde vent geworden. Op 15 april gaan we verder met X-Fittt Summer voor 12 weken. Daar mogen wij nu aan meedoen, want we zitten onder een BMI van 28.