Zelfs de overheid zet in op preventie. Het tegen gaan van overgewicht is één van de speerpunten van de regering. Het recente sport & preventieakkoord van is gericht op het gezonder leren leven van Nederlanders. Meer bewegen, minder suikers, matig met alcohol en stoppen met roken.

Een mooie ambitie. Maar hoe kan het dat de helft van de Nederlanders inmiddels te zwaar is? Dave van der Kamp woog ooit 200 kg en viel 100 kg af dankzij het televisie programma The Biggest Loser (SBS6) en daarna met het succesvolle programma X-Fittt. Dave; ‘Bij de één zit het tussen de oren en bij de ander is het puur een kwestie van wilskracht en discipline’. De meesten van ons weten wat gezond en ongezond is. En ook weten we dat we voldoende moeten bewegen.

Pillen, sappen en diëten werken niet volgens Dave. Het is altijd tijdelijk. Met als gevolg een grote terugval, vroeg of laat. Je bent dan bezig met symptomen bestrijden. Het enige dat helpt voor de lange termijn is het aanpakken van de oorzaak. Het programma X-Fittt is anders. Bij X-Fittt ga je terug naar de basis. Meerdere keren per dag gezond eten, en op vaste tijden. Meer bewegen en de steun van een groep. X-Fittt helpt om af te vallen, en tegelijkertijd een gezonde leefstijl te hebben. Na het succes van de eerste 12 weken volgt het echte begin van een definitieve gezonde leefstijl. Na 12 weken met intensieve begeleiding op de sportschool kan je elke vorm van beweging kiezen die jij wilt. Zolang je maar blijft bewegen, met plezier. En zolang je jezelf bewust blijft van jouw voeding. En zolang je periodiek op controle komt en jouw ervaringen bespreekt met de leefstijlcoach.

Heel veel mensen hebben X-Fittt gedaan, zijn vele kilo’s overgewicht kwijt en genieten van een nieuwe, gezonde leefstijl. Deze mensen zijn trots op wat zij hebben bereikt. Je kunt het allemaal nalezen via https://www.x-fittt.nl/succesverhalen/.

X-Fittt wordt door het RIVM en ZonMw onderzocht op de effectiviteit. De Universiteit Wageningen doet een meerjarig onderzoek naar de effecten van X-Fittt bij bepaalde doelgroepen. Het is een kwestie van tijd dat Nederlands meest succesvolle programma in de basisverzekering terecht komt. Ruim 30 locaties in Nederland bieden nu al X-Fittt aan. Op veel plaatsen zijn de januari groepen al vol, maar niet getreurd, in februari starten er weer nieuwe groepen. Twijfel dus niet, en meld je vandaag nog aan! https://www.x-fittt.nl/aanmelden/