Met X-Fittt is een nieuwe mijlpaal bereikt. X-Fittt 2.0 is erkend als leefstijl interventie door Loket Gezond Leven van het ministerie van VWS. Uit de praktijk zijn de successen van de deelnemers bekend met het aanleren van een gezonde leefstijl en het afvallen met X-Fittt. Voor een landelijke erkenning is meer nodig. Belangrijk is wetenschappelijk onderzoek. De resultaten van het meerjarig onderzoek door de Wageningen Universiteit heeft nu geleid tot landelijke erkenning van X-Fittt 2.0. En we gaan door met de wetenschappelijke onderzoeken. Met als doel X-Fittt verder te verbeteren.
X-Fittt is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) waarbij er verschillende varianten zijn: X-Fittt regulier, X-Fittt diabetes, X-Fittt Kids, X-Fittt PRO, X-Fittt fysio en X-Fittt 2.0. De reguliere variant wordt op ca. 30 locaties in Nederland aangeboden. X-Fittt 2.0 is speciaal ontwikkeld voor en door mensen met een lage sociaaleconomische status (SES). X-Fittt 2.0 is de enige interventie voor deelnemers met een lage SES. Doel is om volwassenen met een lage SES en een hoog gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico te begeleiden naar een gezonde en actieve leefstijl.

Het X-Fittt 2.0 programma duurt twee jaar waarbij een integrale aanpak en een intensieve begeleiding vanuit verschillende disciplines centraal staat. Bij de start is er een intake met leefstijlcoach en diëtist en worden persoonlijke doelen opgesteld. De eerste 12 weken bewegen deelnemers twee maal per week onder begeleiding in groepsverband en is er wekelijks een gezamenlijk weegmoment. Deelnemers houden hun voeding bij en krijgen feedback. Na deze intensieve fase blijven deelnemers bewegen via een sportaanbod naar keuze en houden zij contact met de leefstijlcoach.

Kijk voor meer info over de erkenning door Loket Gezond Leven van het ministerie van VWS op https://interventies.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/interventies-zoeken/1800035.

Wil je meer info over de mogelijkheden in jouw centrum of gemeente van X-Fittt 2.0 of andere varianten van X-Fittt? Neem dan contact op via info@x-fittt.nl.