logo_x-fittt

Goed nieuws! Als allereerste gemeente in Nederland is het Arnhem gelukt om samen met Menzis en X-FITTT 100 mensen uit de bijstand de kans te bieden te werken aan een gezondere leefstijl en deze ook langdurig vast te houden. In 2016 en 2017 is er uitgebreid onderzoek gedaan door de Wageningen universiteit naar X-FITTT 2.0 en het positieve effect van deze werkwijze is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Dit heeft ervoor gezorgd dat Menzis en de gemeente Arnhem verder willen experimenteren om dit aanbod uiteindelijk structureel op te nemen in de minimapolis. De minimapolis (garantverzekering) is een speciale verzekering voor mensen in de bijstand die via de gemeente hun verzekering hebben afgesloten.

X-FITTT 2.0 is een variant van X-FITTT voor mensen met een garantverzekering bij de Menzis. Naast de reguliere aspecten zoals afvallen, betere conditie en een gezondere leefstijl waarop we ons richten bij X-FITTT wordt er bij X-FITTT 2.0 ook gewerkt aan persoonlijke doelstellingen zoals jobcoaching, participatie en meedoen in de maatschappij. Het onderzoek van de Wageningen universiteit heeft aangetoond dat deelnemers van X-FITTT 2.0 beter in hun vel zitten, makkelijker solliciteren en een grotere bijdrage leveren aan de maatschappij doordat het sporten en bewegen ze op vele vlakken weer activeert.

De eerste 12 weken wordt er intensief in een vaste groep gesport bij Physique Preventiecentrum of Formupgrade beweegcentrum. Daarnaast is er persoonlijke begeleiding door de leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem. Na 12 weken is het de bedoeling dat de deelnemers doorstromen naar regulier sportaanbod bij Physique of Formupgrade. Uiteraard kunnen deelnemers ook andere sporten gaan doen zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen of een balsport. De begeleiding van de leefstijlcoaches gaat na de 12 weken door. 24 maanden lang bieden de leefstijlcoaches de stok achter de deur om de behaalde resultaten vast te houden en eventueel nog meer te verbeteren.

Zaterdag 31 maart zullen de eerste 3 groepen starten. X-FITTT 2.0 zal worden aangeboden in de volgende wijken; Geitenkamp, Malburgen en Presikhaaf. Hier zijn slechts 50 plekken voor beschikbaar. De overige 50 deelnemers zullen na de zomer starten in dezelfde wijken.

Bij interesse kan je jezelf aanmelden via www.x-fittt.nl/aanmelden vermeld daarbij duidelijk dat het om X-FITTT 2.0 gaat!